Derde klasse A (zondag) – ,,Reken maar dat er in de rust het nodige is gezegd in onze kleedkamer. De trainer was absoluut ‘not amused’ met deze 2-0 achterstand en zeker niet over het vertoonde spel. We hebben echt geen enkele kans gehad de eerste 45 minuten. Dan hoop je in de tweede helft op die ene treffer waardoor het mogelijk gaat kantelen, maar het zat er echt niet in. Dus deze 3-0 nederlaag komt keihard aan. Dus we zullen ons weer moeten richten op de volgende pot”, aldus na afloop de bezwete en zwaar teleurgestelde vleugelaanvaller Niels Dijkstra van Warmunda.

Deze ‘burenderby’, gerealiseerd met de komst van ‘Sportpark Overveer’ op de rand van de grens met de gemeente Warmond werd gespeeld door ASC en Warmunda die respectievelijk tiende en achtste stonden in deze derde klasse A. In de uitwedstrijd was ASC al de sterkste met 0-1, waarin Ralph van Zandwijk het duel besliste. De meegereisde supporters, en ook weer de trouwste supporter met de oranje toeter in de tas die hij laat horen bij elk gescoord Warmunda-doelpunt, gingen er eens goed voor staan en zitten op de uitnodigende tribune. Want Warmunda had toch immers 14 van de 21 punten behaald bij uitwedstrijden?

Na het eerste fluitsignaal van de onzichtbaar, dus perfect, fluitende scheidsrechter Lochtenberg werd direct duidelijk dat de slechte gesteldheid van het veld vloeibare combinaties over de grond onmogelijk zouden maken. Een bal die je als speler gewoon zou kunnen binnentikken kon ineens tot kniehoogte op stuiteren. Het heeft deze uitslag absoluut niet beïnvloed, maar voor de bespelers van een nieuw schitterend sportpark moeten toch zeker de grasvelden er goed bij liggen?

Binnen het kwartier tikte ASC-verdediger Laurent Coopmans de 1-0 bijna staande op de doellijn binnen na een mooie voorzet van links van aanvaller Ward Buijze. Een kwartier later was het weer Van Zandwijk die een diepe bal over de kansloos uitlopende Warmunda-doelman Arthur van Dam kopte, 2-0. En waar was Warmunda dan? In de slotminuut van de eerste helft was het hun topscorer Selmo Kurbegovic die met een briljante actie aan de rechterkant van het veld alle roodzwarten op het verkeerde been zette. Maar zijn inzet ging voorlangs.

Daarmee werd de rust bereikt en opvallend was het dat beide topscorers, Kurbegovic van Warmunda en Jelle Schouten van de thuisploeg, absoluut geen enkele stempel op deze eerste helft konden drukken. De meest opvallende speler in het veld was de Griekse ASC-doelman Vaggelis Vidiadakis. Klein van stuk en stevig in de maat pakte hij resoluut elke bal klemvast, luidkeels toegejuicht door familie en vrienden die speciaal een paar dagen uit Londen waren overgekomen om zijn acties in deze ‘burenderby’ te bewonderen. En… zij waren echt de enige supporters deze middag die luidkeels van zich lieten horen.

Ruim voor de rust passeerde bij de tribune een mobiele barbecue waar vele hamburgers zo indringend op werden geroosterd dat bij het laatste fluitsignaal voor de pauze het water al uit alle supportersmonden liep door de welriekende vlezige geuren. En deze bleven hangen tot ruim na de wedstrijd, want een afzuigkap ontbrak nog op de fraaie tribune.

Na de rust was het duidelijk dat de in de pauze uitgesproken woorden van Warmunda-trainer Alan Campfens waren geland bij zijn basisspelers. Het was de uitploeg die dan ook eindelijk meer druk zette. Maar er viel ook een buitenspeldoelpunt van ASC-topscorer Schouten te noteren. De  twee niet slimme gele kaarten voor Jasper Kortekaas binnen twee minuten maakten het er voor Warmunda niet makkelijker op. Het was niet meer dan logisch dat Campfens drie keer ging wisselen en hij bracht dan ook enkele jeugdspelers in. Maar ondanks deze wissels werden er geen kansen voor de uitploeg gerealiseerd.

De kreet van Warmunda-aanvoerder Vincent Solleveld na een voorzet zei genoeg: ‘Doe er nou toch eens wat mee’. Pas halverwege de tweede helft kreeg ASC-doelman Vidiadakis voor het eerst een schot op zijn doel, een rollertje luid begeleid door zijn Griekse vrienden, die hij foutloos verwerkte. Een kleine tien minuten voor tijd was het spits en ASC-aanspeelpunt Buijze die na een foute terugspeelbal van Warmunda-verdediger Brian van Noort de 3-0 kon intikken. Extra triest voor Van Noort omdat hij na de maximale wissels met zijn energie op het middenveld de rol van aanjager had en bij deze actie ook energiek achter de ASC-aanvaller aan ging.

Met het laatste fluitsignaal werd het voor ieder duidelijk dat de thuisploeg verdiend met 3-0 had gewonnen en dat de uitploeg de komende trainingen meer dan nodig heeft om het lek boven te krijgen. Komende zondag heeft ASC een uitwedstrijd uit bij SJZ, waar eerder thuis met 1-2 van werd verloren. En Warmunda gaat thuis de strijd aan met DIOS waar eerder uit  met 1-2 van werd gewonnen.

ASC staat nu op plek acht met 21 uit 15 (35-26) waar Warmunda op plek negen staat met 21 uit 16 (25-31). Daar liggen dus nog vele mogelijkheden voor beide ploegen om te stijgen in deze derde klasse A. Dijkstra (foto hieronder): ,,We moeten ervoor gaan, zeker na deze zeperd.”

ASC- Warmunda 3-0 (2-0). 13. Coopmans 1-0, 27. Van Zandwijk 2-0 en 83. Buijze 3-0. Scheidsrechter: Lochtenberg. Toeschouwers: 134.

ASC: Vidiadakis, Winen, Coopmans, Hoogervorst (86. Van de Hoek), Van Bergen, Schouten, Kuipers, Van Zandwijk, Buijze, Van Leeuwen (45. Rutten) en Dutrieux.

Warmunda: Van Dam, Solleveld, B, van Noort, Holverda, Kortekaas, M. van Noort, Balmamoune (71. De Vos), Dijkstra, Kurbegovic, Arnst (64. Mastemaker) en El Kourami (78. Van der Voort).