donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSpektakelstuk VVSB – Sporting Leiden (za) eindigt in 3-3

Spektakelstuk VVSB – Sporting Leiden (za) eindigt in 3-3

-

Derde klasse A (zaterdag)- Sporting Leiden en VVSB hebben het publiek zaterdag een heerlijke pot voetbal voorgeschoteld. Toen de rookpluimen waren opgetrokken, stond er 3-3 op het scorebord. Nou ja, scorebord…, de ploegen werkten hun duel af op een bijveld. Dat was overigens voor de laatste keer, want VVSB verandert komend seizoen het hoofdveld van echt gras naar kunstgras  zodat ook andere teams daar gebruik van kunnen maken. De duels van ‘de zaterdag’ krijgen daarmee een waardiger entourage.

Het is  trouwens te hopen dat Sporting Leiden een eventueel volgende uitwedstrijd tegen VVSB beter uit de startblokken komt, want zaterdag stond het al binnen een kwartier met 2-0 achter. ,,Stom, we hadden er onderling nog zo op gewezen om scherp te beginnen en vooral op te passen met dode spelsituaties”, zei aanvoerder Sietse Fokkema na afloop. Na een afgeslagen corner werd de 1-0 achter keeper Andy van der Meulen ingekopt door Stefan Immerzeel en  even later moest de doelman ook de 2-0 incasseren.  Dit keer was Fadil Sukurica de ‘dader’. Sporting Leiden werd wakker geschut,  creëerde een overwicht en het was wachten op de aansluitingstreffer. De terechte 2-1 viel in de 25e minuut,  na een van richting veranderde vrije trap van Erik Bakker. Drie minuten later maakte Fokkema de 2-2 na een mooie aanval en goed voorbereidend werk van Elroy Lammers. ,,Een belofte naar de trainer kwam daarmee uit’’, zei de doelpuntenmaker.

De eerste twintig minuten na de pauze kenmerkten zich door de nodige irritaties, mede veroorzaakt door Sipan Khalid die inging op provocaties van enkele spelers van VVSB. In de 65e minuut had Sporting Leiden geluk,  toen de scheidsrechter de thuisploeg geen strafschop gaf.  Fokkema: ,,Wij kwamen daar inderdaad goed weg , want het was zeker binnen de beruchte lijnen”, aldus de verdediger. Mede door het inbrengen van de balvaste Roland Middelkoop kwam Sporting Leiden op 2-3 na een, van de rand van het strafschopgebied, prima diagonaal ingeschoten bal van Joeri Devilee. Sporting Leiden ging daarna achteruit lopen en VVSB kreeg meer kansen, maar doelpunten leverde dit nog niet op.  Sporting Leiden-keeper Andy van der Meulen maakte eerst een prima redding  en twee minuten later werd hij gered door de lat.  De 3-3 van de thuisploeg viel vijf minuten voor tijd toch, toen Sukurica zijn tweede  doelpunt  van de wedstrijd scoorde. Fokkema kon goed leven met het gelijkspel . ,,Zeker na zo’n desastreus begin van de wedstrijd en het feit dat we nu al 1 punt meer hebben dan vorig jaar tot de winterstop . Handhaving, en dan liefst wel wat eerder dan vorig jaar toen we ons pas op de laatste speeldag veilig speelden, blijft onze doelstelling,  al kijken we ook met een schuin oog naar de eerste periode’’, aldus de Sporting Leiden-captain.

Het slotwoord was voor de beide trainers. Allereerst Rob Jonkman namens VVSB. ,,In de slotfase zat er meer in en raakten we voor de tweede keer de lat. Onze start was ook prima, maar Sporting was de betere ploeg na onze 2-0. In de tweede helft hebben we er alles aan gedaan en verdienden we misschien meer. Toch is dit gelijkspel wel okay. Het blijft lastig te bepalen waar we staan. In principe zijn we in onze eerste drie wedstrijden beter geweest dan de tegenstander, maar we hebben geen negen punten op de teller staan. Voorlopig zijn we nog aan het proeven in deze derde klasse. Na de winterstop moeten we op zeker meer gaan oogsten.”

Collega Cees van Tongeren was blij met de veerkracht van zijn ploeg. ,,Natuurlijk was ons begin niet goed, maar vorig seizoen had een achterstand van 2-0 ons genekt. Nu bleven we erin geloven en dat is een groot winstpunt. Dat hebben we eerder in deze competitie ook al kunnen opbrengen. Het is zuur dat we een late tegentreffer moesten incasseren, maar al met al is deze uitslag wel in orde. Het is lekker dat we nog ongeslagen zijn en dat vertrouwen nemen we mee naar de volgende wedstrijd. Er is duidelijk groei waarneembaar en dat stemt mij optimistisch.”

VVSB – Sporting Leiden 3-3 (2-2). 4. Immerzeel 1-0, 15. Sukurica 2-0, 25. Bakker 2-1, 28. Fokkema 2-2,70. Devilee 2-3, 85. Sukurica 3-3. Scheidsrechter: Hoogerbrugge. Toeschouwers: 100

Basisopstelling VVSB: Van de Berg, Van der Boog, Van de Raadt, Aartman, Taskin, Warmerdam, Immerzeel, Hoek, Koeckhoven, Sukurica, Wijnands

Sporting Leiden: Van der Meulen, Dieke, Fokkema, Te Hennepe, Hamelink, Khalid, Devilee, Lammers, Bakker (68. Middelkoop), Donders, Van den Berg