Derde klasse A (zaterdag)- Vorig seizoen begon de ploeg van trainer Cees van Tongeren met nul punten uit de eerste twee wedstrijden en werd op de laatste speeldag de derde klasse veilig gesteld. Zaterdagmiddag won Sporting Leiden met 2-0 van BSC’68 en de teller staat nu al op vier punten. Een totaal dat in december 2017 in de vorige competitie eveneens op de teller stond. ,,Onze doelstelling blijft handhaven, maar dan wel in een eerder stadium. We kunnen onze doelstelling altijd nog bijstellen”, aldus de uiterst tevreden Van Tongeren na afloop.

De Morsclub hield zichzelf lange tijd uit de wedstrijd. Vooral in de openingsfase verzuimde de ploeg afstand te nemen van de matig presterende Benthuizenaren. Diep in de tweede helft maakte Renaldo van de Berg met zijn treffer, en de tweede van de thuisclub,  een einde aan alle onzekerheid. Bij Erik Bakker, Roman Donders en Van den Berg ontbrak het in de afronding aan scherpte om de gastheren al vroeg op voorsprong te zetten. De bezoekers waren in de eerste twintig minuten alleen maar aan het tegenhouden. Het eerste en enige gevaar van de gasten ontstond vlak voor rust. Sporting doelman Andy van der Meulen voorkwam met een redding een treffer. De beste kans voor de Leidse club was voor Elroy Lammers, die een fraaie combinatie niet wist te verzilveren.

Na rust was er meer sprake van een wedstrijd. Peter Hamelink schoot vlak na de hervatting rakelings over. Na pakweg een uur ontsnapte de ploeg van Van Tongeren aan een achterstand. Van der Meulen redde uitstekend op een hard schot van een Benthuizen aanvaller. Een lange bal op de snelle Sipan Khalid luidde de openingstreffer in. Khalid strandde in eerste instantie op BSC doelman Michael Verhoef. De slecht verwerkte bal kwam echter voor de voeten van Renaldo  Van den Berg die vervolgens Khalid een niet te missen kans bezorgde: 1-0.

Kort daarop besliste Van den Berg het duel na een assist van Khalid: 2-0. Vijf minuten voor tijd voorkwam de paal de 3-0 van wederom Van de Berg. Een derde doelpunt van de thuisclub had de krachtsverhoudingen beter weergegeven. Van Tongeren noemde de zege dik verdiend. ,,We zijn de hele wedstrijd niet in de problemen geweest. Alleen na het eerste kwartier werd het onrustig bij ons. Het tempo lag te laag bij ons. De 1-0 gaf wel veel rust bij de ploeg. Vooral de snelheid van onze voorwaartsen is een machtig wapen.” De coach was vooral tevreden over de inzet van zijn ploeg. ,,Daar begint alles mee. Uiteindelijk zijn we daar voor beloond. En voor mij als trainer is het prettig dat ik weet dat er ook nog spelers gaan aansluiten, die nu om uiteenlopende redenen even in het tweede hebben gespeeld. Zo speelden we zonder Jeroen Hooidonk, Melvin Dieke en Roland Middelkoop. Jeroen van Egmond zat bij 1 op de bank. Enkel Yannick van der Meel en Zakaria Bardaa ontbreken nog vanwege blessures. Dat alles geeft aan dat we behoorlijk wat mogelijkheden hebben, maar vooralsnog moeten we uiteraard gewoon met twee voeten op de grond blijven staan. VVSB volgende week wordt ook weer een zware, maar mooie uitdaging.”

Sipan Khalid tenslotte, die naar eigen zeggen er helemaal doorheen zat, was opgelucht. ,,We hebben zeker na het eerste kwartier onze rust bewaard. Ik heb dan ook geen moment getwijfeld aan de goede afloop van deze pot. BSC verraste mij, vooral in negatieve zin. Ik had veel meer tegenstand van ze verwacht.”

Basisopstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Fokkema, Te Hennepe, Hamelink, Blikman, Van de Berg, Lammers, Devilee, Bakker, Donders, Khalid.