HomeZaterdagDerde klasseSporting Leiden (zo) gooit eigen glazen in

Sporting Leiden (zo) gooit eigen glazen in

-

Derde klasse A (zondag)- In de tweede uitwedstrijd van het seizoen leek Sporting Leiden er met de tweede seizoenszege vandoor te gaan in De Zilk. Gastheer Van Nispen had weliswaar voor de pauze een voorsprong genomen, maar na de doelwisseling waren de bezoekers heer en meester. De 1-3 voorsprong vlak voor tijd was dan ook volledig in lijn met de krachtsverhouding, maar alsnog kwam de dappere thuisploeg op gelijke hoogte door twee goals in anderhalve minuut tijd. De ploeg van Kevin Wassenaar mocht zichzelf daarvoor als ‘schuldige’ aanwijzen.

De middag begon allerminst aangenaam voor Sporting. Wassenaar zag vier spelers te laat aankomen en nam zijn maatregelen. Zo begonnen Mo Abassi, Tolga Karpuz en Gökhan Yazici op de bank. Dat maakte dat Wim de Bolster en Mike Filippo meer in de frontlinie opdoken met een zwervende Ronald Mink daar omheen. Niet de gewenste opstelling dus, want genoemde spelers zijn normaliter op het middenveld terug te vinden. De noodgedwongen positiewisselingen pakten niet bepaald rooskleurig uit voor de fusieclub. Sporting speelde in een te laag tempo, creatieve vondsten bleven uit en de lange bal kwam zelden aan bij een gewenste speler. Van Nispen speelde ook met wat meer geestdrift en zo leken de Leidenaren een lastige middag tegemoet te treden.

Hoewel Kenneth Maaskant als eerste het vijandelijke doel onder vuur nam, zijn inzet ging naast, scoorde de thuisploeg al vroeg de openingstreffer. Dick Verhoeven werd diep gestuurd en plaatste de bal over doelman Fenno Blikman, die wellicht beter niet uit zijn doel had kunnen komen. De paal bracht nog redding, maar de terugkaatsende bal kwam precies voor de voeten van Jeffrey van der Geest die wellicht zijn meest eenvoudige treffer ooit kon maken. Van Nispen bleef ook daarna iets dreigender, maar de gelijkmaker had zomaar van de voet kunnen komen van Mink. Zijn inzet werd met de nodige moeite net voor de doellijn weggewerkt.

Pas rond het half uur spelen had Sporting een aanval in petto, die er toe deed. Koos de Haas probeerde het als eindstation over de grond, maar Tom van Maris hield zijn doel schoon. Joost Verwer onderbrak nog eens en lange pass van Danny Maaskant, waardoor Mink niet oog in oog kwam te staan met de Zilkse sluitpost. Daarmee was het wel gedaan met de Leidse dadendrang en dus konden wissels niet uitblijven om het tij te keren. Bij de start van de tweede helft maakten Yazici en Karpuz hun opwachting, en even later kwam ook Abassi binnen de lijnen.

Vanaf minuut zesenveertig ging het nu wel lopen bij de gasten. Van Nispen werd vastgepind op eigen helft en passes kwamen nu wel vaker aan bij de formatie van Wassenaar. Het was wachten op de 1-1 en die kwam er via De Haas. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel, althans zo oordeelde de arbiter van dienst op het vlagsignaal. Nog in dezelfde minuut was het wel 1-1. Een vrije trap van Mink kwam uit bij Danny Maaskant, die voor de verandering nu eens niet scoorde met het hoofd. Dit keer liet de verdediger zijn voeten spreken. Sporting pakte meteen door en na ruim een uur was het 1-2. De Bolster ging de combinatie aan met Karpuz, die zich handig vrij speelde en de bal rustig in de hoek plaatste. Daarmee was zijn invalbeurt al een succes.

Sporting bleef ruimschoots de bovenliggende partij en Roy Schulpzand kon enkel maar constateren dat zijn ploeg moest tegenhouden. De 1-3, een slordige vijf minuten voor tijd, leek de beslissing te zijn. Yazici ontdeed zich niet voor het eerst soepeltjes van zijn bewaker en rondde vervolgens overtuigend af. Een doelpunt waar de klasse van afdroop en waar het duel mee gespeeld zou moeten zijn. Echter, elke wedstrijd duurt negentig minuten plus en daar ging het fout voor Wassenaar en de zijnen. Eerst kreeg De Bolster een rode kaart vanwege te ruw inkomen, zonder enkele intentie om de tegenstander bewust te raken overigens. Karpuz vergat vervolgens de 1-4 binnen te werken, hoewel het keeperswerk van Van Maris er ook mocht zijn. Een vrije trap van de ingevallen Bren Zonneveld zorgde voor de 2-3 en daarmee was de koek nog niet op. In de slotminuut bekroonde Jelle Vleugel zijn goede spel met de gelijkmaker, tot grote ontzetting van alles wat Leids was.