Derde klasse A (zaterdag)- De spelers van LSVV’70 kregen zaterdagmiddag een ‘warm’ welkom in Benthuizen bij BSC’68. In de kleedkamer hadden de gastheren – met behulp van twee klerenhangers, een laken en de lamp – een ‘spook’ gemaakt, speciaal voor de bezoekers uit Leiden. ‘Degradatiespook’ stond er met stift in grote letters opgeschreven. Voor de Leidse studentenploeg is het gevaar voor degradatie naar de vierde klasse namelijk aan de orde van dag, zeker na de 4-1 nederlaag tegen BSC.

LSVV-aanvaller Alphert Christina kon wel lachen om het geintje. ,,Daar speel je voetbal voor. Dit is echte humor. Diegene die dat heeft verzonnen, zal ongetwijfeld enorme voorpret hebben gehad, haha.” De veteraan is sinds een aantal weken weer even terug in het elftal, nadat hij drie seizoenen geleden afscheid nam van het veldvoetbal. In de zaal is de 36-jarige Christina nog wel actief voor LSVV.

,,Er ontbreken op dit moment behoorlijk wat spelers, door blessures, werk en weekendjes weg. Daardoor hebben ze mij weer even teruggevraagd. Dat is wel eens vaker gebeurd. Iedere keer denk ik: ‘zou dit de laatste keer zijn’. Maar nee, het houdt niet op. Dit was mijn derde wedstrijd na Zwammerdam en WDS. Het is wel weer even leuk om terug te zijn, maar wel behoorlijk pittig. Ik heb twee jaar geen wedstrijd op het veld gespeeld. De laatste keer was de kampioenswedstrijd in de vierde klasse tegen Football Factory. Dat was volgens mij ook de enige wedstrijd van dat seizoen voor mij.”

Vanwege zijn voltijd baan en zijn gezin stopte Christina een aantal jaar terug, maar hij staat nog wel ingeschreven bij het zaalteam van LSVV. ,,Je kan dus relatief snel ingeschreven worden bij het veldteam. Dat is wel prettig. Maar het veldvoetbal is wel weer even wennen. Vorige week ging het eerlijk gezegd beter. Nu had ik wat meer willen brengen en het verschil willen maken. Maar het was soms meer hobbelen.”

De Leidenaren keken bij rust tegen een 2-0 achterstand aan tegen de nummer vijf. ,,Daarna hadden we wel wat kansen om terug te komen in de wedstrijd”, aldus Christina. ,,Dat had ook moeten gebeuren. In plaats daarvan maakten zij de 3-0. Dan wordt het lastig.”

Met nog iets meer dan een kwartier te spelen maakte invaller Jiddo Doornenbal, die vanwege een lichte blessure op de bank begon, de 3-1. Dat was echter niet genoeg om nog terug te keren in de wedstrijd. Vervolgens maakte BSC ook nog de vierde treffer, waardoor het ‘degradatiespook’ LSVV nog steeds achtervolgt.

De roodhemden moeten aanstaande zaterdag op eigen veld winnen van nummer twaalf vv Leiden om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. In dat geval is de ploeg ook nog afhankelijk van nummer elf Zwammerdam, dat in Oudewater punten moet verspelen. ,,Het wordt nog behoorlijk spannend. Helaas ben ik er zelf volgende week niet bij, want ik loop de volgende dag de halve marathon in Leiden. Dan is het niet zo verstandig om de dag daarvoor nog een wedstrijd te spelen, haha.”