Derde klasse A (zondag)- Net als bij Giovanni van Bronckhorst, tijdens de Klassieker tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena, kon ook het tactisch plan van Warmunda-trainer Ayhan Gargili voor de Bollenstreekderby tegen Van Nispen zondagmiddag al snel de prullenbak in. Net als Feyenoord kwam zijn ploeg al snel met een man minder te staan. Waar de Rotterdammers vervolgens kansloos waren, gold dat voor de Warmonders echter zeker niet.

Al na veertien minuten mocht verdediger Nick Arnst inrukken, na een wat onbesuisde charge op Mike van Haaster.  Waar Gargili eerder dacht aan een gele kaart, toonde scheidsrechter Van Belkum zich onverbiddelijk. Het leek de voorbode voor een makkelijke middag voor de thuisploeg, maar dat werd het zeker niet. De tien overgebleven bezoekers parkeerden de bus en het ontbrak de elf Zilkers aan het vernuft om zich een weg door die Warmondse muur te banen en het overtal uit te buiten. Desondanks wist Ted Duijvenvoorde na een half uur spelen het eerste gaatje te vinden: 1-0.

Daarmee leek het verzet van Warmunda wel gebroken, maar niets was minder waar. Gargili bracht bij aanvang van de tweede helft de technisch begaafde Özkan Özmen voor Hazma Harmouch en dat bleek een goede ingreep. Koud in het veld schoot de invaller een makkelijk gegeven strafschop achter Tom van Maris: 1-1. Het was voor Van Nispen-trainer Roy Schulpenzand reden genoeg om aanvoerder Jelle Vleugel, die vanwege het overslaan van een training op de bank begon, in te brengen. Ook de wissel sorteerde al snel het gewenste effect. Na een uur spelen stelde de spelmaker Jeffrey van der Geest in staat de 2-1 te maken en weer tien minuten later zorgde Vleugel zelf voor de 3-1. Zo leek de buit binnen voor de nog ongeslagen Zilkers, maar dat was voorbij Özmen gerekend. Een minuut na de goal van Vleugel etaleerde hij zijn klasse met een wonderschone uithaal die in de rechterkruising binnen sloeg: 3-2.

Het gaf de tien van Warmunda een flinke boost en deed Van Nispen toch even behoorlijk wankelen. De 4-2 van Van der Geest, diep in blessuretijd, voelde dan ook als een verlossing voor de nieuwe koploper van de derde klasse Q1. Met 14 uit 6 is Van Nispen hard op weg om zich bij de top-6 te spelen. Na veertien wedstrijden – ofwel een ‘halve’ competitie – geeft die notering recht op deelname aan de kampioenspoule, waarin om promotie naar de tweede klasse gespeeld gaat worden. De overige negen ploegen strijden in de degradatiepoule om (behoud van) het derdeklasserschap. Met slechts vier punten uit zes wedstrijden zal de ambitieuze Gargili met zijn ploeg alle zeilen bij moeten zetten om daaraan te ontkomen.

Opstelling Warmunda: Van der Zwet, Mastemaker, Arnst, Holverda, Van Noort, Harmouch (46. Ozman), Kortekaas, Imac, Van der Voort, Smit (25. Van Riessen), Kourami (63. Bakiri).