Derde klasse A (zaterdag)- Kagia was bezig aan een prima optreden op bezoek bij Van Nispen. De Lisserbroekers, die thuis juist nog weinig in te brengen hadden tegen de huidige nummer twee, hadden de controle en pakten een terechte 0-1 voorsprong via Timo Sluijmer. Daarna glipte het duel uit de handen van de ploeg van Anton Wijsman. Niet zo zeer door eigen toedoen, maar het optreden van de scheidsrechter van dienst was een doorn in het oog aan de kant van de bezoekers. Na de rust kon de thuisploeg profiteren van een man-meer-situatie en zo gingen de Kagianen alsnog met 2-1 onderuit.

Tom Hoejenbos vervulde onbedoeld een hoofdrol aan de kant van Wijsman en de zijnen. ,,Bij een duel in de zestien bleef ik achter met een blessure en de scheidsrechter liet gewoon doorspelen. Daar reageerde ik op en dat leverde mij een gele kaart op. De scheidsrechter had in die situatie gewoon moeten affluiten vanwege mijn blessure. Vervolgens ben ik buiten de lijnen behandeld en wilde ik er weer in. De scheidsechter toonde zijn duim als teken dat dit mocht. Vervolgens kwam ik erin en kreeg ik mijn tweede gele kaart. Die duim omhoog zou voor de grensrechter geweest zijn. Echt, dit ging helemaal nergens over. Je snapt dat dit de nodige irritatie teweeg bracht bij ons. We hadden de wedstrijd in handen en waren op eg naar een goed resultaat. Dit moment kantelde het duel. Na de rust kregen we zo ongeveer alles tegen en daar maakte Van Nispen gebruik van. Uiteindelijk heeft de leidsman onze gehele staf weggestuurd. Deze middag was te bizar voor woorden.”

Wijsman: ,,Ik praat niet graag over arbiters, maar dit sloeg werkelijk alles. Het zegt veel dat wij na afloop een krat bier in de kleedkamer kregen van de tegenstander. Zij waren ook van mening dat ons onrecht was aangedaan. Natuurlijk hebben wij fouten gemaakt bij de tegendoelpunten, maar het verloop van deze wedstrijd is bepaald door de scheidsrechter en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Verder zal ik er maar over zwijgen. Kagia heeft het vooral voor de rust prima gedaan en als we dat niveau gaan halen tegen de ploegen die we nog krijgen, moeten we zeker weg kunnen komen uit de onderste helft van het rechterrijtje. Ik moet tenslotte stellen dat we dit seizoen veel malheur hebben meegemaakt, maar de emmer was kennelijk nog niet leeg. Bah.”

Nog eens Hoejenbos: ,,We zijn als ploeg door het vuur gegaan voor elkaar en hadden meer verdiend. Thuis waren we nog kansloos en nu hebben we Van Nispen er lange tijd onder gehouden. Dat is een goed teken. Het is een feit dat we niet goed presteren en waar dat aan ligt is moeilijk te duiden. In deze wedstrijd was er dus duidelijk wel een aanwijsbare reden, maar daar moet ik het maar bij laten. Het is nu zaak dat we goed gaan afsluiten om daarna fris van de lever aan een nieuw seizoen te beginnen. De samenwerking met de huidige trainer is prima geweest, maar na vier jaar is het ook wel goed om weer eens een andere trainer voor de groep te krijgen. Dat heeft voor alle duidelijkheid niets met deze trainer te maken, maar bij elke club is er na verloop van tijd behoefte aan iets nieuws.”

Basisopstelling Kagia: Hogervorst, Timmermans, Hogewoning, Lobbezoo, Hoejenbos, Van der Veek, Sluijmer, Van der Schinkel, Lamboo, Imanse, Ligtenberg.