zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTweede helft SJZ tegen WVC belooft zeer veel voor competitieslot

Tweede helft SJZ tegen WVC belooft zeer veel voor competitieslot

-

Derde klasse A (zondag) – ,,Die tweede helft was een wereld van verschil met de eerste helft. We stonden met de rust wel met 1-2 voor, maar de beste kansen waren toch voor WVC. Maar na de thee stond het gewoon veel beter bij ons, elke tweede bal was ook voor SJZ. We beheersten nu wel het middenveld en konden heerlijk combineren. Toen op enig moment niemand ging naar die vallende bal in de zestien, kon ik zo van dichtbij heerlijk de 1-3 binnen tikken. Nu ik weer op het middenveld speel, is het ook lekker om beslissend te kunnen zijn in zo’n pot voetbal”, sprak de van oor tot oor stralende jonge SJZ-middenvelder Roy Versteegen.

Dé vraag op het druk bezochte en gezellige sportpark van de Weteringse Voetbal Combinatie (WVC) was zowel bij de thuis- als uitsupporters: ,,Zou SJZ de krachtige serie met 18 punten uit 8 wedstrijden kunnen voortzetten tegen dit WVC dat de laatste twee potten had verloren maar op 1 oktober uit SJZ met 1-4 de bietenbrug had opgestuurd?” In punten en doelsaldo ontliepen beide ploegen elkaar zeker niet veel in deze derde klasse A. Zouden de WVC-topschutters Roy Weenink en Luc Gies-Broesterhuizen nu weer het verschil gaan maken?

SJZ-trainer Ludo Pistorius stuurde in vergelijking met de thuiswedstrijd van 1 oktober acht dezelfde spelers binnen de lijnen. Waar Peter Wansink toen opviel met zijn invalbeurt na anderhalf jaar blessureleed, viel hij nu op door als rechtervleugelverdediger Weenink compleet uit de wedstrijd te spelen. Onder een heerlijke voorjaarszon heerste er een heerlijke sfeer langs de lijn. De thuissupporters in de WVC-skybox schuin achter het doel bij de kantine lieten negentig minuten lang luidkeels de spelanalyses en –beoordelingen over het veld schallen. Daarbij werden en passant ook de beslissingen van scheidsrechter Karagantcheff van komische noten voorzien.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was een schot van SJZ-aanvaller Marc Griffioen in de tweede minuut in het zijnet. De thuisploeg combineerde vanaf dat moment beter en bleef druk zetten. Na ruim een kwartier keek niemand dan ook op van de doffe knal van zes meter waarmee schutter Gies-Broesterhuizen voor de dik verdiende 1-0 zorgde. Slechts één minuut later kon Wansink vanaf de stafschopstip de 1-1 voor SJZ aantekenen. WVC had het beste van het spel, combineerde er vrolijk op los waar de uitploeg louter de vaak kansloze lange bal hanteerde. In de WVC-verdediging waren de ervaren Sander Gelmers, een kopie van een voetballende Jan van Halst in zijn betere dagen, en de boomlange centrale verdediger Nick Disseldorp heer en meester. Waar Ronaldo in de Champions Leaguewedstrijd uit bij Juventus ook hun supporters op de banken kreeg bij zijn wereldomhaal, lukte dat SJZ-speler Griffioen ook met zijn schitterende inswinger uit een hoekschop kort voor rust, 1-2. Bij gebrek aan banken langs de lijn lieten de WVC-supporters het bij verbale complimenten en een subtiel waarderend applaus. Hiervoor ga je toch naar het voetbalveld en betaal je maar € 2,- entree? Al met al was de sfeer langs de lijn onder deze heerlijke zonnestralen, de passie binnen de lijnen en bevlogen coaching naast alle meelevende toeschouwers één grote reclamespot voor het voetbal op zondag in deze derde klasse A.

Pistorius bracht na rust dezelfde spelers binnen de lijnen. Versteegen nog eens: ,,We stonden gewoon beter die tweede helft en kregen direct al aardige kansjes. Nu combineerden we wel, streden voor elke bal en coachten elkaar ook positief. Er stond gewoon een ploeg die wilde winnen. Ik voel me echt als een vis in het water op het middenveld waar ik ook in scoringsposities kom. Dit seizoen stond ik tijdens de blessure van verdediger Guus van der Hoeven achterin.” Opvallend in die tweede helft was dat WVC voortdurend dat mannetje juist op het middenveld miste en dat topschutter Weenink nauwelijks in zijn spel kwam.

Halverwege de tweede helft kwam spits Daniel Coret de immer sleurende middenvelder Mitchell Hensing vervangen waardoor spits Hans Coret een linie naar achteren ging. Als dan een minuut later WVC-doelman Bas Nugteren en twee verdedigers naar een dalende hoge bal in de zestien kijken alsof de engel Gabriël landt en niets ondernemen dan moet je SJZ-middenvelder Versteegen niet in je buurt hebben. ,,Ik was er toch en zo kon ik de bal van ongeveer zeven meter stak in de touwen schieten voor de beslissende 1-3. Wat is het gaaf om zo iets voor je ploeg te kunnen betekenen”, sprak de enthousiaste Versteegen (foto hieronder).

Bij SJZ werd nog gewisseld; zo kwam Wouter van der Hoeven als vervanger van aanvaller Griffioen om kort voor de verdedigers te gaan ‘stofzuigen’ en linkerspits Corné Berg verving in de slotminuut doelpuntenmaker Hoogbruin. Hij scoorde in de extra tijd bijna nog de 1-4, maar de paal naast de WVC-doelman dacht er anders over. ,,Onbegrijpelijk dat SJZ de hele wedstrijd niet zo speelt zoals in de tweede helft. Dan hadden we zeker met nog vettere cijfers gewonnen. Maar man, wat heb ik van ze genoten na de rust. Daar stond een team met een missie dat voor elkaar gaat”, aldus een supporter van de groenwitten die met zijn maten blijkbaar eerst nog een vloeibare analyse op het terras voor de kantine ging houden voordat ze de thuisreis naar Zoeterwoude zouden aanvaarden.

Dankzij deze 1-3 uitzege klom SJZ een plaatsje naar plek 5 met 30 uit 20 (40-35) waar WVC achtste bleef met 26 uit 19 (41-41). Komende zondag ontvangt SJZ op haar gezellige sportpark RKDES dat derde staat en nog droomt van een kampioenschap. Uit had SJZ al met 1-3 gewonnen en met zes wedstrijden te spelen zijn er dus zeker nog leuke mogelijkheden. Versteegen: ,,We staan nu tweede in de derde periode en elke komende wedstrijd moeten we net als deze tweede helft beginnen. Het zijn allemaal finalewedstrijden. Helaas kan ik straks in Zoeterwoude me niet teveel met de derde helft bemoeien omdat ik morgen een tentamen ‘logistiek’ heb. Dat hoort er toch ook bij.”

WVC – v.v. SJZ 1-3 (1-2). 17. Gies-Broesterhuizen 1-0, 18. Wansink (stafschop) 1-1, 38. Griffioen 1-2, 68. Versteegen 1-3. Scheidsrechter: Karagantcheff. Toeschouwers: 159.

WVC: Nugteren, Van Ruiten (79. Van Ruiten), Disseldorp, Bouwmeester, Gelmers, Verdel, Gies-Broesterhuizen, Hogenboom (46. Zwetsloot), Van Klink, Weenink en Daams (65. Sawas).

SJZ: Van Diemen, De Goede, Van der Hoeven, Plooij, Hensing (67. D. Coret), Griffioen (84. Van der Hoeven), H. Coret, Wansink, Hoogbruin (90. Berg), Sleijser en Versteegen.