HomeZaterdagDerde klasseTweede thuisnederlaag op rij voor Lugdunum

Tweede thuisnederlaag op rij voor Lugdunum

-

Derde klasse A (zaterdag)- Met de volle buit uit de eerste drie competitieduels kende Lugdunum een sterke start. Vorige week ging de ploeg van trainer Roberto Escudero voor de eerste maal met 1-2 onderuit tegen Van Nispen. Nog zonder enkele vaste waarden (Jeffrey Loozen en Houssin Bezzai)  was ook Be Fair zaterdagmiddag te sterk voor de Leidse ploeg, dat met 1-2 won in de Kikkerpolder.

Na het sterke optreden afgelopen dinsdag tegen SJC in een wedstrijd om de Rabobank LAV Cup kwam het verlies tegen de ploeg uit Waddinxveen hard aan. ,,We speelden zeker niet goed, maar verliezen had ook niet gehoeven’’, sprak Escudero berustend na afloop.

Al was het duel niet groots, boeiend was het wel. De thuisclub ontsnapte al in de openingsminuut aan een treffer. De kennelijk nog niet warmgedraaide buitenspeler van de bezoekers miste de droomkans. Beide ploegen zochten bij balbezit te vaak de snelste weg naar het vijandelijke doel, waarin de eindpass meestal onnauwkeurig was. De uitblinker aan Leidse zijde, Brian Thong, speelde nagenoeg foutloos en voorzag zijn medespelers van alleen maar bruikbare ballen. Ozan Demirbas was na een sterk optreden van Leroy De Haas dicht bij een Leidse treffer, en kort daarna scheerde de kopbal van Cem isitir uit een hoekschop rakelings over de kruising. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam op naam van Thong. De dynamische middenvelder krulde halverwege de eerste helft de bal stijf in de kruising (1-0). Lang konden de gastheren niet genieten van de voorsprong. Een fraai uitgevoerde aanval van de gasten werd beloond met de gelijkmaker. Demirbas had na een (zaalvoetbal) actie van Martijn van Leeuwen de 2-1 op zijn schoen. De spits miste de koelbloedigheid om te scoren. Vlak voor rust had de 1-2 op het scorebord kunnen verschijnen. Na een snelle omschakeling werd rakelings naast geschoten door een Be Fair aanvaller.

Demirbas keerde na rust niet terug en werd vervangen door Ilias Absalem.  Lugdunum  had het in het eerste kwartier van de tweede helft knap lastig, waarin het zich gelukkig mocht prijzen dat de sterker spelende tegenstander zichzelf niet beloonde. Toch had De Haas, na een uur spelen, de kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten. De Be Fair doelman bleef overeind. Naarmate de wedstrijd vorderde zakte het spelpeil zienderogen, en werd een zeer rommelige fase ingeluid. Lugdunum doelman Fatih Kirac, die eerst nog enkele fraaie reddingen verrichtte, was even later zelf de maker van de 1-2. Een ongevaarlijk lijkende boogbal belandde via de lat tegen de rug van de ongelukkige Kirac in het doel (1-2). De ploeg van Escudero  gooide alles op de aanval waarbij van enig overleg geen sprake was. Het resulteerde in de tweede nederlaag op rij voor de groenwitten.

Escudero vond zijn ploeg wel iets sterker dan de tegenstander. ,,De tweede helft was van onze kant niet best. Als de ruimtes klein zijn hebben we moeite om er doorheen te spelen. Door de drang om te scoren gaan we te vaak ongecontroleerd spelen. Ook nu hadden we alsnog niet hoeven te verliezen. We spelen tegen ploegen van hetzelfde niveau.’’ De man van de wonderschone treffer Thong:  ,,We zaten op een roze wolk, zeker na de wedstrijd tegen SJC waarin we erg goed speelden. We gingen met een goed gevoel naar deze wedstrijd. Misschien waren we meer met randzaken bezig. Het komt wel weer goed, als we maar blijven werken voor elkaar.”

Basisopstelling Lugdunum: Kirac, Boukhidous, Dijkhuizen, Elouath, C.Isitir, Van Leeuwen, De Haas, Thong, Latifi, O.Isitir, Demirbas.

Foto’s: G Du Prie