Derde klasse A (zondag) – ,,Afgelopen week hebben we op de training niets bijzonders gedaan als voorbereiding op de wedstrijd vandaag tegen de hekkensluiter Van Nispen. Het was gewoon zaak dat we er zouden staan en dat hebben we het grootste deel van de eerste en de tweede helft zeker laten zien. Prachtig om te zien hoe er door ons werd geknokt voor elke bal, tot het laatst aan toe. Met deze dik verdiende 2-0 zege nemen we nog verder afstand van de laatste plek. Zo moeten we er volgende week weer staan uit bij Stompwijk’92, want die punten hebben we nog wel nodig om ons definitief veilig te spelen”, aldus de trotse en stralende Warmunda-aanvoerder Nick Arnst.

Met de wetenschap dat Warmunda en topscorer Selmo Kurbegovic afscheid van elkaar hadden genomen, kon trainer Alan Campfens negen spelers van zijn basisopstelling van vorige week tegen Nicolaas Boys opstellen. Het waren Jasper Kortekaas, als vleugelaanvaller, en Sjoerd van der Voort, als linkervleugelverdediger, die nu de gelederen kwamen versterken. Waar Van Nispen op de slotpositie stond met 16 uit 18 nam de thuisploeg een elfde plek in met 22 uit 19. Uit werd er door Warmunda een 3-3 gelijkspel behaald en wat zou het vandaag worden op het zonovergoten sportpark Overbos?

Opvallend langs de lijn was het grote aantal meegereisde bevlogen Van Nispen-supporters. Zij zagen het eerste kwartier hun geelroden het beste van het beste spel hebben. Er was meer druk naar voren, de betere combinaties en een sterk spelende Patrick Frumau op rechts wezen in alles op een rappe voorsprong voor de uitploeg. Binnen tien minuten kreeg Warmunda-verdediger Van der Voort ook geel waar ieder langs de lijn met geelrood bloed in de aderen de zeer strak en goed leidende scheidsrechter Wim van Horssen verweet geen rode kaart te trekken omdat het zogenaamd om een doorgebroken speler zou gaan.

Bij Van Nispen was het de ervaren en zeer balvaardige Jelle Vleugel die op het middenveld weer ouderwets de lijnen uitzette. Warmunda-verdediger Vincent Solleveld had ook meer dan zijn voeten nodig om het eerste kwartier de verdediging overeind te houden. ,,Ze kunnen hem bij de A44 horen roepen”, merkte een Van Nispen-supporter fijntjes op. Maar binnen een kwartier wist Niels, ‘Zoef de haas’, Dijkstra het scorebord in beweging te brengen. Hij reageerde met een schitterende loopactie op een diepe bal waar bij Van Nispen de laatste man en aanvoerder Nick van Westerop en doelman Tom van Maris mistastten wat de 1-0 betekende. En kort voor rust zag hij zijn inzet na een perfect steekballetje door Van Maris op de lijn zelfs gekeerd worden.

Arnst: ,,Na het eerste kwartier stond het bij ons beter, mooi om te beleven hoe we de wedstrijd lieten kantelen en er door iedereen voor elke meter werd gestreden.” Het meest beluisterde woord de eerste helft was ‘vooruit’ en dat kwam telkenmale op volle geluidssterkte uit de mond van Campfens om te voorkomen dat zijn jongens achteruit gingen lopen. In de rust was het met deze voorsprong en het mooie weer heerlijk vertoeven langs de lijn waar drie gespreksonderwerpen centraal stonden. Wordt het zaterdag- of zondagvoetbal volgend seizoen? De 6-4 zege van het damesteam op hun concurrent waardoor ze nog kampioen kunnen worden o.l.v. hun bevlogen coach. En zou Warmunda kunnen doorpakken in de tweede helft?

Van Nispen kreeg ook nu weer de eerste tien minuten de kansjes tot verbale ergernis van verdediger Solleveld. De jonge Menno van Noort kwam Hamza Harmouch vervangen en toen brak het kwartier van de snelle rechtervleugelverdediger Koen ‘Suurbier’ Mastemaker aan. Hij werd diverse keren de diepte ingestuurd en na weer zo’n pass van Solleveld legde Mastemaker vanaf de achterlijn de bal perfect terug waarop Jasper Kortekaas vanaf tien meter snoeihard inschoot, 2-0. Tot groot genoegen van de thuissupporters maakte Mastemaker vele snelle meters langs de lijn en zorgde met zijn voorzetten voor groot gevaar, waar Dijkstra op links de luis in de Van Nispen-pels was. Doelman Van Maris, een Van Nispen-verdediger op de doellijn en het zijnet voorkwamen een grotere en dik verdiende voorsprong na doelpogingen van Dijkstra, Kortekaas en spits Chafik Belmamoune.

Met nog ruim vijf minuten te gaan kwam de jonge Wouter de Vos de met een blessure uitgevallen spits Belmamoune vervangen, er kwam zelfs een brancard aan te pas. Kortekaas ging daarop in de punt van de aanval spelen. ,,Er was ons alles aan gelegen om Van Nispen niet meer in de wedstrijd te laten komen. Daarom waren die twee reddingen toen van onze doelman Arthur van Dam zo ongelofelijk belangrijk, anders had het zo 2-2 kunnen staan”, aldus verdediger Arnst.

De supporters gingen er eens extra goed voor staan bij de vele minuten extra tijd en… niet voor niets. Invaller Menno van Noort viel uit nadat er op enig moment zelfs drie spelers geblesseerd op de grond lagen, Campfens kon echter geen wissel meer inbrengen. Scheidsrechter Van Horssen ging rustig bij Campfens nog eens uitleggen wat er zich nu daadwerkelijk op dat moment had afgespeeld. Dijkstra zakte dus naar het middenveld om de kilometers makende ‘diesel’ Brian van Noort bij te staan. Dat lukte want met het laatste fluitsignaal waren de zeer wenselijke drie punten binnen voor Warmunda. Wat een ontlading was het na afloop binnen en buiten de lijnen.

Met deze zege deed Warmunda hele goede zaken want met 25 uit 20 (31-41) staat men nu tiende. Er zijn nog zes wedstrijden te spelen en het is zeker zaak om nog wat punten te blijven pakken. Arnst: ,,Komende zondag gaan we naar Stompwijk’92 en die doen het zeer goed na de winterstop. Maar als we zo blijven knokken met elkaar voor elke meter dan zijn we moeilijk te verslaan.”

Thuis wonnen de blauwwitten zelfs met 2-1. Man van de wedstrijd met zijn rushes langs de lijn was Warmunda-verdediger Koen Mastemaker. Daarnaast de complimenten aan scheidsrechter Van Horssen voor de wijze hoe hij deze kraker onderin de derde klasse A had geleid. Een voetbalmiddag in Warmond die pure reclame voor het zondagvoetbal was.

Warmunda- Van Nispen 2-0 (1-0). 13. Dijkstra 1-0, 65. Kortekaas 2-0. Scheidsrechter: W. van Horssen. Toeschouwers: 126.

Warmunda: Van Dam, Solleveld, B, van Noort, Van der Voort (68. Holverda), Harmouch (56. M. van Noort),  Mastemaker, Belmamoune (84. De Vos), Dijkstra, Kortekaas, Arnst en El Kourami.

Van Nispen: Van Maris, De Groot, Van Westerop (46. Van der Geest), Van der Linden, Korfage, J. van Haaster, Frumau, Vleugel, M. van Haaster, Smit en Verhoeven (73. B. Zonneveld).

Foto’s: Hidde de Meij (er volgt nog een uitgebreide fotoreportage)