Voorbeschouwing derde klasse A

Zaterdag 3 februari

Kagia – Oudewater

De hernieuwde kennismaking van Kagia met West II was regelrecht sensationeel te noemen. In en bij Oudewater werd een achterstand van 4-1 omgebogen naar 4-5 winst. Dat zal de tegenstander van zaterdag beslist niet vergeten zijn. Dat de ploegen elkaar weinig ontlopen blijkt uit het feit dat beide op 18 punten staan, zij het dat de thuisploeg een wedstrijd meer heeft gespeeld. De mannen van Anton Wijsman wonnen vorige week knap bij Zwammerdam en deze zege smaakt ongetwijfeld naar meer.  Een plek bij de niet alleen top vijf is dan ook een serieuze optie, maar men doet dan ook volop mee in de strijd om de tweede periode. Twee redenen om de bezoekers direct met de zelfde slagvaardigheid tegemoet te treden als het laatste half uur in de heenwedstrijd.

WDS – Leiden

De thuiswedstrijd tegen WDS was wellicht de meeste teleurstellende van het seizoen tot nu toe. De mannen van Cees van Tongeren verloren van het toen onderaan staande WDS en kreeg zelf de rode lantaarn in de handen gedrukt. Nog meer somber makende uitslagen volgden tot er vorige week opeens van Be Fair werd gewonnen dat de eerste plaats in het vizier dacht te hebben. Een puike prestatie, behaald niet alleen door goed voetbal, maar door een portie strijdlust tot in de laatste minuut. Nog steeds is de situatie voor Leiden precair, maar bij winst passeert de ploeg WDS in ieder geval. De afstand tot de ploegen in de middenmoot blijft aanzienlijk, maar als de Leidenaren  hun punten beginnen te vergaren is er licht aan het eind van de tunnel. Zaterdag eerst maar eens de drie punten ophalen in Driebruggen.

DSVP – Zwammerdam

Het begint een vervelende traditie van Zwammerdam te worden: men zet een paar goede resultaten neer, er wordt voorzichtig gesproken over mogelijk meedoen met de strijd om een periodekampioenschap en er wordt jammerlijk en onverwacht verloren. Zaterdag was het weer zover toen Zwammerdam met 1-2 ten onder ging tegen het bezoekende Kagia. ‘Damme’ had een ijzersterke tweede helft maar kon geen enkele van de vele mogelijkheden benutten. Uithuilen en opnieuw beginnen is het credo nu. Winst op DSVP zou een revanche betekenen voor de nederlaag in de thuiswedstrijd en zo houdt men deze directe concurrent ook nog eens onder zich. Genoeg redenen om gemotiveerd aan de start te staan. Dat de ploeg genoeg kwaliteit in zich heeft bewezen de wedstrijden tegen Blauw Zwart, Oudewater en Koudekerk vlak voor de winterstop.

Voorbeschouwing derde klasse A

Zondag 4 februari

ASC – Kickers’69

Voor de eerste keer wist ASC afgelopen zondag niet te scoren in een competitiewedstrijd en verloor toch ietwat tot eigen teleurstelling van DIOS. Tegenstander Kickers’69 hield titelpretendent Nicolaas Boys knap op een gelijkspel en eigenlijk zat er zelfs meer in. Dit én het feit dat in de eerste wedstrijd van de competitie de ploeg uit Leimuiden nog met 3-2 te sterk was zal ASC duidelijk maken dat er een geduchte tegenstander wacht zondag. Verschillende keren hebben spelers binnen de selectie van Mo Bougrine aangegeven dat ASC  ergens in de subtop thuis hoort. Willen ze dat waar maken, dan moet er van directe concurrenten als Kickers’69 gewonnen worden.

Warmunda – Aalsmeer

Trainer Alan Campfens keek met gemengde gevoelens terug op het gelijke spel van zondag jongstleden tegen Van Nispen. Enerzijds was hij blij met de vervangers van de vakantie vierende basisspelers en het scorend vermogen van Niels Dijkstra, veel minder gelukkig was hij met de tegendoelpunten die vermeden hadden kunnen worden. Te hopen is dat zijn spelers bij de nabespreking de oren open hebben gehouden en dat hij weer over een voltallige selectie kan beschikken. Hoewel uit gemakkelijk met 0-3 werd gewonnen zegt dat weinig. Aanvankelijk leek deze club degradatiekandidaat nummer een, maar  heeft inmiddels toch een twaalftal punten vergaard. Oppassen geblazen dus voor Warmunda.

SJZ – Rijnland

SJZ kent de jaarlijkse knallers tegen Stompwijk die immer aanleiding geven voor het nodige extra’s. Wat dat betreft komen de wedstrijden tegen FC Rijnland direct daarachter op de tweede plaats. Ook voor de Leidenaren roepen de matches aparte gevoelens op. Tekenend was de wedstrijd op het terrein in de Mors toen FC Rijnland lange tijd zoek gespeeld werd, met 0-2 en 2-3 achter kwam, om in de slotminuten alsnog met 4-3 met de zege aan de haal ging. De manier waarop zal men in Zoeterwoude  absoluut niet vergeten zijn. ,,Wacht maar tot jullie naar Zoeterwoude komen”, hoorde men alom aan de zijde van SJZ. Beide clubs hebben in de tussentijd heel wat meegemaakt. FC Rijnland kende een interne crisis, het vertrek van trainer Paul Pikaar en de beschamende 7-0 nederlaag tegen ASC. SJZ presteerde te lang (ver) beneden verwachting, maar hield Nicolaas Boys van een zege af en won van Altior en zondag nog van RKDES. Met andere woorden: de drie koplopers haalden maar één puntje tegen de selectie van Ludo Pistorius. SJZ hoort daar ergens tussen die drie te staan zou je aan de hand van die resultaten zeggen. FC Rijnland lijkt met de nieuwe trainer Ed Kluivers zich te herstellen afgaande op de goede en spectaculaire zege tegen Stompwijk’92. SJZ-FC Rijnland is een wedstrijd om naar uit te kijken en over de afloop is geen zinnig woord te zeggen. De wedstrijd zal, zo is de bedoeling, op camera worden vastgelegd.

Voorschoten’97 valt dit keer buiten deze beschouwing. De wedstrijd tegen DHL van de manschappen van Huib van Oostrom Soede wordt elders belicht als Krakerrr van de Week!