vv Leiden – Kagia

Vv Leiden boekte afgelopen zaterdag een knappe zege bij subtopper Be Fair (0-2), waardoor nu WDS vaster de hekkensluiter in deze klasse is. Deze overwinning zal de mannen van Cees van Tongeren een enorme boost hebben gegeven en zij zullen komend weekend met veel vertrouwen de thuiswedstrijd tegen Kagia aanvangen. De Morsbewoners zijn na de winterstop begonnen aan een sterke opmars, waardoor ook directe handhaving nog steeds tot de serieuze mogelijkheden blijft behoren. Goed nieuws is ook dat de ziekenboeg aan het leeg lopen is. Tegenstander Kagia liet dit weekend ook een goede sterke indruk achter, tegenstander Zwammerdam was geen partij voor de mannen van Anton Wijsman (4-1). Met deze zege heeft Kagia afstand genomen van de degradatiezone. Een overwinning in Leiden zou voor de Lisserbroekers zo goed als zeker een verlenging van het 3e klassersschap betekenen. Het eerste duel tussen beide teams eerder dit seizoen eindigde in een ruime 3-0 overwinning voor de oranjehemden. Trainer Wijsman heeft zijn ploeg meegegeven dat de komende drie duels tegen ploegen die lager staan negen punten moeten opleveren. Mocht dat lukken dan is een positie bij de beste vijf nog mogelijk.

Be Fair- LSVV ’70

Het blijft dit seizoen wisselvalligheid troef bij LSVV ’70. Na de winst van vorige week tegen Koudekerk verloren de Leidse studenten, zonder de geblesseerde topscorer Jiddo Doornenbal, afgelopen zaterdag met 0-2 van vice-koploper DWO. Op dit moment bevinden de mannen van Freek Jansen zich op plaats 10, een klassering die voldoende zou zijn voor rechtstreekse handhaving in deze afdeling. Toch kan LSVV’70 in de resterende wedstrijden het zich niet permitteren om nog veel steekjes te laten vallen, daar de directe achtervolgers zich op slechts geringe afstand bevinden. Een zege zaterdag bij Be Fair zou dan ook zeer welkom zijn.  Wellicht dat de verwachte terugkeer van Doornenbal, goed voor meer dan de helft van de productie tot nu dit seizoen, de rood-witten een positieve impuls kan geven. Het eerste duel in Leiden tussen beide teams eindigde in een 2-1 zege voor LSVV’70. Dat er wat te halen valt in Waddinxveen lijkt in elk geval niet onmogelijk. Be Fair won in 2018 enkel van Zwammerdam. Acht van de laatste tien wedstrijden in dit jaar gingen verloren.

Zwammerdam – Koudekerk

Door de vierde nederlaag op rij heeft Zwammerdam zichzelf flink in de problemen gebracht. ‘Damme’ staat inmiddels op plaats 12, een klassering die ‘recht’ geeft op het spelen van P/D-wedstrijden. Winst tegen Koudekerk is voor de groen-witten dus een absolute must om zicht op een betere eindklassering te houden. Bij tegenstander Koudekerk gaat het de laatste tijd overigens niet veel beter. Afgelopen zaterdag was FC Oudewater met 0-4 te sterk. De mannen van Ronald Rosdorff wisten in de laatste 5 wedstrijden slechts 2 puntjes bij elkaar te schrapen en bevinden zich nu op plek 11. Een onvervalst degradatieduel dus zaterdag op Sportpark Zwammerdam, waarbij beide teams voor de volle winst zullen strijden.  Aan het eerste duel tussen beide clubs eerder dit seizoen hebben de gastheren trouwens hele goede herinneringen. Koudekerk werd toen met 1-6 in eigen huis afgedroogd.