Aalsmeer-Warmunda

Het zag er beslist niet onaardig uit toen de transferperiode ten einde kwam en men de spelerslijst van Warmunda bekeek. Akkoord, sterkhouder Vincent Solleveld vertrok, maar de groep bleef verder min of meer intact en er werden een paar gerenommeerde namen aangetrokken die op een hoger niveau hun sporen hadden verdiend. Voorlopig kan Warmunda niet voldoen aan de verwachtingen. Uit drie wedstrijden werd slechts een puntje gepeurd en werden twee doelpunten gescoord. Dat moet toch beter kunnen zou je zeggen. Trainer Ayhan Gargili en de groep moeten onderhand aan elkaar gewend zijn en de punten zouden nu binnen moeten komen. Aalsmeer moet dan het eerste slachtoffer van de Warmonders worden. Ook deze ploeg heeft een punt, maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld. Tegen Bernardus bewees de brigade van Gargili j.l. zondag dat het voetballend wel goed zit. Nu nog het afmaken van de kansen.

ASC-DIOS

Een club die pakweg drie jaar geleden nog geen enkel tegendoelpunt had gekregen zou ergens hoog in de ranglijst te vinden zijn geweest. Door de vreemde competitie heeft ASC momenteel slechts één wedstrijd gespeeld: 0-0 tegen SJZ. Andere clubs hebben er al drie achter de rug. Zo is het moeilijk de kracht van ASC in te schatten in vergelijking met bijvoorbeeld koploper DIOS. De ploeg uit Nieuw-Vennep won met pijn en moeite van Voorschoten’97 dat niet echt onder de indruk was van het voetballend vermogen van de tegenstander. ASC heeft aan kracht gewonnen zo wordt gesteld door clubwachters. Dat moeten ze zondag maar eens laten zien. Door voor een tweede maal de nul te houden zou men al op de goede weg zijn. De laatste ontmoeting tussen de beiden eindigde in een 1-0 zege voor de huidige lijstanvoerder.

Sporting Leiden-SJZ

Een wedstrijd met een geschiedenis. De laatste jaren waren de ontmoetingen niet bepaald rimpelloos. Bij Sporting is echter veel veranderd en alle oud zeer zal inmiddels vergeten zijn bij de clubs. De bezoekers wonnen vorige week van MMO en speelden gelijk tegen ASC. Vorig seizoen was het wisselvalligheid troef bij de club uit Zoeterwoude. Gek genoeg werden veel punten juist weggekaapt bij de ploegen uit de top drie, terwijl er verloren werd van clubs uit de onderste regionen. Trainer Ludo Pistorius zal er alles aan doen om zijn ploeg wat meer stabiliteit te geven. Voluit voor de winst gaan tegen het sterke Sporting lijkt geen verstandige zaak. Een gelijk spelletje zou maar zo het doel kunnen zijn van de bezoekers.

Sporting zal alleen met winst tevreden zijn. De club heeft ambities en dat blijkt ook uit de geslaagde transferperiode. Promotie is het ultieme doel. Daarom viel het gelijke spel tegen Van Nispen vorige week zo tegen. Sporting was de betere ploeg, stond met 1-3 voor en moest alsnog genoegen nemen met een puntje. Met name lieten de Leidenaren zien een ploeg te hebben waar de klasse vanaf druipt. SJZ mag niet de tweede club op rij zijn waar een veer wordt gelaten.

Voorschoten’97-WVC

Met sippe gezichten dropen de spelers zondag af van het veld van DIOS: er had volgens Mike Nikic zoveel meer ingezeten. Zondag komt WVC op visite en dat is dan dé ideale gelegenheid om een en ander recht te zetten. Deze club scoort er vrolijk op los en staat op de derde plaats. Graaf Willem II/VAC moest thuis met maar liefst 0-5 de meerdere erkennen in de ploeg uit Roelofarendsveen. Wil Voorschoten een plek in de (sub)top gaan innemen dan is winst noodzakelijk. De selectie van Huub van Oostrom Soede kreeg in drie wedstrijden al acht goals om de oren. De boel achterin dicht houden lijkt een eerste vereiste om de schietgrage bezoekers op een nederlaag te trakteren. Mocht WVC hopen dat Voorschoten te verschalken is middels dode spelmomenten dan kon men wel eens bedrogen uitkomen: een ezel stoot zich geen twee maal aan dezelfde steen, m.a.w. wat DIOS lukte zal WVC zeker niet lukken. Toch?