Zondag

Derde klasse A

Aalsmeer-ASC

Een wedstrijd tussen de nummers zeven en elf van vorig seizoen. Het verschil tussen beide ploegen kwam uiteindelijk uit op tien punten. Opmerkelijk is daarbij wel dat het doelsaldo van de ploeg uit Oegstgeest in de plus eindigde en dat van Aalsmeer in de min. De ploeg van Mo Bougrine scoorde ook meer. Beide teams wonnen hun thuiswedstrijd. Aalsmeer met 4-0 en ASC met 3-1. Nu dus nieuwe ronde, nieuwe kansen. ASC leefde zich uit in de strijd om de districtsbeker. NocKralingen werd met 4-2 verslagen, WIK ging eraf met 0-8 en tegen Pretoria hadden de roodzwarten ook al geen moeite het net te vinden (0-6), met Jelle Schouten in de hoofdrol. Wanneer we Bougrine moeten geloven, en waarom zouden we dat niet doen, is er meer vertrouwen dan in het vorige seizoen. Er valt meer te kiezen en diverse spelers hebben zich doorontwikkeld. ASC heeft de wens om in het linkerrijtje te spelen en lonkt binnen enkele jaren naar de tweede klasse. Maar goed, eerst maar eens het eerste varkentje wassen.

Graaf Willem II VAC-Sporting Leiden

Sporting Leiden begint het nieuwe avontuur tegen de nummer vier uit de derde klasse B van het seizoen ’17-’18. Daarbij moet wel worden aangetekend dat het verschil met kampioen SVV liefst dertig punten bedroeg. Sporting of beter toen nog FC Rijnland startte hoopvol, maar zakte gedurende het seizoen steeds verder weg. Hier en daar werd nog een succesje geboekt, maar randzaken kregen de overhand en een tiende plaats was at the end het gevolg. Er mag dan ook zeker worden gesproken van een teleurstellend seizoen. Daar staat nu een vette streep onder en de selectie van nieuwbakken trainer Kevin Wassenaar mag er meer dan wezen. Gerichte versterkingen streken neer bij de fusieclub en elke linie lijkt er fors op vooruit te zijn gegaan. Al te hoog van de toren wenst de Leidse club echter niet te brullen. Volgens Wassenaar is de concurrentie groot’ en ‘wordt je als ploeg niet zomaar even kampioen’. Onze redactie gaat daar in mee, maar ziet Sporting toch echt wel als een hoogvlieger in deze klasse. De voeten moeten gaan spreken in het Morskwartier.

Warmunda-WVC

Warmunda kende een wisselvallige voorbereiding en het laat zich lastig voorspellen hoe de Warmonders ervoor staan. Ook niet zo vreemd, want er gebeurde een boel op sportpark Overbos. Er was even sprake van verkassen naar de zaterdag, de zondagtak zou danig in gevaar zijn en de toekomst mocht onzeker worden genoemd. Of de keuze voor het zaterdagvoetbal uitstel van executie is, moet de toekomst gaan uitwijzen. Voor nu wil Warmunda, met na Alan Campfens nu Ayhan Gargili op de bank, gaan vlammen en het fletse vorige seizoen naar de achtergrond dringen. De eerste tegenstander lijkt echter al in vorm gezien de uitslagen in de districtsbeker. Vorig seizoen was WVC tweemaal te sterk voor de ploeg met het blauw-witte shirt. Het werd tweemaal 3-1 voor de fusieclub. Warmunda is er dus alles aan gelegen om revanche te halen en goed aan het seizoen te beginnen. Tenslotte het scorebord van vorig jaar: Warmunda 28 punten en WVC 42 punten ofwel respectievelijk een twaalfde en vijfde positie.

Van Nispen-Voorschoten’97

Voorschoten’97 is terug op bekend terrein. Na het uitstapje naar de Haagse klasse speelt de brigade van Huib van Oostrom Soede weer in 3A. Het wemelt dus weer van de derby’s komend seizoen. Met enige goede wil behoort het duel tegen Van Nispen daar ook toe, hoewel de meeste tegenstanders meer te vinden zijn in de omgeving van sportpark Adegeest. Voorschote’97 kon afgelopen seizoen geen potten breken, hoewel er wel even geroken mocht worden aan een periodetitel. Van Nispen eindigde als voorlaatste, maar de vierde klasse kwam sowieso niet in de buurt omdat die klasse even niet meetelt dit seizoen op deze dag. De Zilkers zullen er alles aan gelegen zijn om hogere ogen te gooien, maar Voorschoten’97 wil dolgraag minimaal een vijfde positie bereiken. Een stek die twee seizoenen terug werd behaald. Voorschoten’97 bekert overigens ook nog door. Afgelopen zondag werd ODB verslagen en zo werd die ploeg op doelsaldo geklopt. Enkel van de reserves van RKAVV werd in de poulefase verloren.

Restant programma: AVV Alphen-DOIS, Bernardus-MMO, Nicolaas Boys-RKDES en SJZ is vrij in de eerste speelronde.