RKDES-Warmunda

De thuisploeg startte prima vorige week. Nicolaas Boys werd met 2-0 verslagen. Warmunda moest diep door het stof tegen WVC (1-6), een tegenstander waarvan de Warmonders sowieso gruwen gezien alle eerdere uitslagen. Dat Warmunda nog aan het passen en meten is, mag ook worden geconcludeerd uit het midweekse treffen met Zwammerdam. Voor de Rabobank LAV Cup werd met niet minder dan 0-7 verloren. Toch is trainer Ayhan Gargili ervan overtuigd dat hij zijn manschappen aan de praat krijgt. Vorig seizoen gingen de blauw-witten met 4-2 onderuit in Kudelstaart, terwijl op eigen bodem werd geremiseerd. Om wat meer vertrouwen te tanken, zou het wenselijk zijn dat de drie punten niet achterblijven op sportpark Calslagen.

Voorschoten’97-Aalsmeer

Voor Voorschoten’97 een nieuwe tegenstander. Vorig seizoen kwam de ploeg van Huib van Oostrom Soede immers uit in 3B, om daar uiteindelijk als achtste te eindigen. Aalsmeer werd zevende in 3A. Vorige week deelden de groen-gelen de punten met Van Nispen (2-2), vorig seizoen nog een laagvlieger. Aalsmeer staat nog niet op het scorebord, want vorige week werd het eerste duel gestaakt tegen ASC vanwege een aan het hoofd geblesseerd geraakte arbiter. ASC leidde wel met 0-1 op dat moment via Jelle Schouten. Voor Van Oostrom Soede kan de focus weer volledig worden gericht op Voorschoten’97 en Te Werve. De ploeg uit Rijswijk werd gisteren uiteraard eenvoudig aan de kant geschoven door het grote Ajax in de strijd om de KNVB-beker. Voorschoten’97 heeft in elk geval de wens fier overeind staan om bij de beste zes te eindigen.

Overige duels: Bernardus-Van Nispen, MMO-Graaf Willem II VAC, Nicolaas Boys-AVV Alphen, WVC-DIOS, ASC-SJZ (Krakerrr van de Week) en Sporting Leiden is vrijaf.