Welke ploegen, aangesloten bij Leidenamateurvoetbal, lukt het om promotie af te dwingen vanuit de derde klasse A op zondag? Het seizoen is uiteraard nog lang, maar er zijn zeker teams die kans maken. Misschien wel het Voorschoten’97 van Huib van Oostrom Soede, dat na de eerste twee speelronden op vier punten staat.

Afgelopen zondag won de huidige nummer twee van FC Aalsmeer (5-2). Daar had de ploeg wel wat hulp bij nodig, want aan de kant van de bezoekers viel vlak voor rust een rode kaart. ,,Ik denk dat we door inzet en af en toe mooi voetbal vijf terechte doelpunten hebben gemaakt”, zei aanvoerder Niels van den Berg, die de 1-1 voor zijn rekening nam, na de wedstrijd. De overwinning is fijn, zeker nu we dit seizoen bij de eerste zes moeten eindigen om zo in aanmerking te komen voor promotie. Dat is hetgeen waar we het hele seizoen uiteindelijk voor werken. Dat gaat tot nu toe goed, we zijn nog ongeslagen.”

De Voorschotenaren gaan komend weekend op bezoek bij koploper SV DIOS in Nieuw-Vennep. Dan weet trainer Van Oostrom Soede direct waar zijn team staat. DIOS was in de afgelopen twee duels te sterk voor avv Alphen (4-5) en WVC (0-2).

Sporting Leiden is tot op heden nog foutloos. Maar dat is nogal een vertekend beeld, omdat de Leidenaren pas één wedstrijd speelden tot nu toe. Die werd overigens wel gewonnen met 3-5 bij Graaf Willem II/VAC. Uit bij nummer drie Van Nispen, dat tot op heden vier punten verzamelde, kan de fusieclub zich direct nestelen in bovenste regionen. Vorig seizoen verloor ‘Sporting Leiden’, dat toen nog FC Rijnland heette, met 4-1 in De Zilk. In Leiden werd met 1-0 gewonnen.

Warmunda ontvangt Bernardus, dat afgelopen zondag met 0-2 klop kreeg van Van Nispen. De Warmonders wisten tot dusver nog niet te winnen, maar pakten in de vorige speelronde wel het eerste punt tegen RKDES (1-1). Al hadden dat eigenlijk drie punten moeten zijn, want de formatie van trainer Ayhan Gargili stond op een gegeven moment met twee man meer op het veld. ,,Ik vind dat we best heel aardig gespeeld hebben, zeker in vergelijking met vorige week”, sprak Gargili eerder. ,,Toen leek het echt nergens op en stond er geen team op het veld. Nu zag je de bereidheid om voor elkaar te werken. Ik ben trouwens als trainer altijd verantwoordelijk hè. Vorige week heb ik gefaald, vandaag hebben de jongens het naar behoren gedaan.” Tegen Bernardus zal smaakmaker Emre Peker er niet bij zijn. Hij raakte in Kudelstaart geblesseerd en zal er naar alle waarschijnlijkheid weken uitliggen.

SJZ gaat na de 0-0 tegen ASC van afgelopen weekend op zoek naar de eerste winst. Dat moet dan gebeuren tegen MMO, dat eveneens nog maar een punt heeft. De Hoogmadenaren pakten tegen Graaf Willem II/VAC het eerste punt (2-2). De ploeg uit Zoeterwoude speelde pas 1 wedstrijd. Afgelopen zondag speelde Hans Coret overigens zijn 150ste duel voor de groenwitten.

ASC is komende zondag vrij van competitieverplichtingen.