Zaterdag 24 februari

Het leidt weinig twijfel of, als de zaterdag naakt, het Twittergeweld van LSVV’70 weer losbarst. Een repeterend thema van de Tweets is een schrijnend gebrek aan spelers. ‘Twaalf afwezigen, alles wat lopen kan is gemobiliseerd’ leek een op zich alarmerend bericht vorige week, ware het niet dat de volgers al vaker, ja bijna wekelijk zelfs, met zulk soort onheilspellende berichten worden geconfronteerd. Aan het hondstrouwe publiek knaagt zo langzamerhand de twijfel of de selectie wel de juiste prioriteiten weet te stellen. Zijn het werkelijk studentikoze verplichtingen of wandelt de speler liever hand in hand met zijn geliefde over het strand van Katwijk? Staat er ‘Van Nispen’ op de weekkalender van de aanvaller of ‘aquarium schoonmaken’? Mannen van LSVV’70: de tijd van loze excuses is voorbij. VV Leiden is aan het opmarcheren en dreigt uw club naar de op-een-na-laatste plek te dirigeren. Ken uw prioriteiten. De vierde klasse is toch niet gewenst?

Zondag 25 februari

SJZ is de laatste weken aan een flinke opmars bezig. In 2018 ging er in competitieverband nog geen enkel punt verloren. RKDES (1-3), FC Rijnland (1-0) en afgelopen zondag Van Nispen (3-1) werden achtereenvolgens verslagen. De equipe van coach Ludo Pistorius staat inmiddels achtste met één punt achterstand op nummer zeven en buurman Stompwijk ’92. Eerder dit seizoen was deze burenruzie al de Krakerrr van de week bij Leidenamateurvoetbal.nl. Destijds gooiden de weersomstandigheden roet in het eten, waardoor de wedstrijd werd afgelast. Overigens is Stompwijk ook goed bezig de laatste weken. Alleen het eerste duel na de winterstop bij FC Rijnland ging met 4-3 verloren, maar daarna werden drie punten binnengehaald tegen respectievelijk WVC (5-3), FC Aalsmeer (1-4) en Nicolaas Boys (5-1). SJZ en Stompwijk lijken dus op dit moment aan elkaar gewaagd.

FC Rijnland ontvangt Warmunda. De Leidenaren boekten afgelopen zondag een belangrijke thuiszege op SV DIOS (2-1) met het oog op eventueel een plek in de nacompetitie. Met de huidige vierde plek ligt een ‘seizoenstoetje’ nog steeds binnen de mogelijkheden. Dat geldt niet voor de Warmonders, die na de winterstop nog niet wonnen. Uit de laatste drie wedstrijden pakten de mannen van trainer Alan Campfens wel twee keer een punt tegen Van Nispen (3-3) en FC Aalsmeer (0-0), maar daar schoot de ploeg weinig mee op. Op papier lijkt FC Rijnland favoriet, maar Warmunda heeft voldoende individuele kwaliteiten om het de subtopper in de derde klasse moeilijk te maken.

ASC gaat op bezoek bij WVC. De Oegstgeestenaren zijn – net als Warmunda – allesbehalve succesvol in het nieuwe jaar. Uit de laatste vier competitiewedstrijden, gespeeld in 2018, haalde het team van coach Mo Bougrine slechts drie punten dankzij een 3-0 thuiszege op Kickers ’69. De aanstaande tegenstander uit Oude Wetering, de huidige nummer vijf, deed het iets beter met zes uit twaalf. Het verschil tussen beide ploegen is op dit moment vier punten in het voordeel van WVC. Kan ASC het gat verkleinen tot één punt?