Zaterdag

Derde klasse A

WDS- Kagia

Kagia gaat zaterdag op bezoek bij hekkensluiter WDS.  Kagia leek in de voorbije speelronde in de uitwedstrijd bij vv Leiden de zege binnen te hebben, maar de Leidenaren wisten kort voor tijd toch nog de gelijkmaker binnen te schieten vanaf elfmeter. De formatie van vertrekkend trainer Anton Wijsman  is één van de clubs die al bijna zeker weten dat zij ook volgend seizoen in de derde klasse zullen uitkomen, dus staat voor de Lisserbroekers in de resterende wedstrijden van het seizoen voornamelijk prestige op het spel. Wijsman, die voor volgend seizoen nog niet heeft getekend bij een andere club en een sabbitical tegemoet gaat,  wil  zijn periode bij Kagia in stijl afsluiten en mikt nog op een 5e plaats in de eindklassering voor de oranjehemden.

Leiden – LSVV ‘70

Het heeft dit seizoen even geduurd, maar het lijkt erop dat zaterdag eindelijk het eerste treffen tussen plaatsgenoten VV Leiden en LSVV ’70 gaat plaatsvinden. Beide clubs draaien een moeizaam seizoen en zullen handhaving in deze klasse als een kampioenschap vieren. VV Leiden is er alles aangelegen om volgend seizoen als Sporting Leiden in de derde klasse te acteren. De formatie van Cees van Tongeren doet het na de winterstop aanmerkelijk beter (ongeslagen in de laatste 4 wedstrijden) dan in het begin van dit seizoen en mogen nog steeds hopen op directe handhaving. De mooi-weer- voetballers van LSVV ’70 deden afgelopen zaterdag bij Be Fair hun reputatie geen eer aan, in een ‘tropisch’ Waddinxveen kregen de mannen van Freek Jansen een stevige draai om de oren (4-1 verlies). Een interessante Leids stadsderby dus in de Mors tussen 2 clubs die nog volop strijden voor een verlenging van hun derdeklasserschap.

Zondag

Derde klasse A

ASC – Van Nispen

ASC (plaats 12) ontvangt komend weekend Van Nispen, dat een plek lager op de ranglijst staat. ASC speelde zondag doelpuntloos gelijk bij FC Rijnland. ASC-trainer Mo Bougrine voelde zich met dit resultaat zwaar benadeeld omdat vlak voor tijd een in zijn ogen glaszuivere ASC-goal wegens buitenspel werd afgekeurd. Een overwinning tegen Van Nispen zou voor de Oegstgeestenaren meer dan welkom zijn, in de laatste 5 wedstrijden wisten de rood-zwarten geen zege meer te behalen. Bij winst zal ASC zo goed als zeker ook volgend seizoen in de derde klasse uitkomen.

DIOS- SJZ

SJZ maakte in de laatste wedstrijd korte metten met Bernardus (8-0) en is bezig met een sterke eindsprint. In de laatste 5 wedstrijden werd 4 keer gewonnen en de Zoeterwoudenaren zijn dus nog volop in de race voor een periodetitel. Om hier kans op te blijven houden zal er dus gewonnen moeten worden bij middenmotor DIOS, dat zelf  vrij verrassend kopploeg Nicolaas Boys met een nederlaag naar huis stuurde. Geen makkie dus voor de ploeg van Ludo Pistorius, maar het moge duidelijk zijn dat de groen-witten voorshands zeker niet kansloos zijn. De eerste ontmoeting werd een prooi voor de ploeg uit Nieuw-Vennep.

Warmunda – Kickers’69

Warmunda verloor afgelopen zondag met ruime cijfers (6-1) bij Stompwijk ’92 en zal derhalve in de thuiswedstrijd tegen Kickers ’69 gebrand zijn op een goed resultaat en revanche. Hoewel het er nu naar uitziet dat Warmunda ook volgend seizoen op de zondag zal uitkomen, wordt dit duel volgend seizoen niet meer gespeeld.  Na bijna 50 jaar de zondag als vaste speeldag te hebben gehad, heeft de club uit Leimuiden besloten om voortaan op de zaterdag uit te komen. Beide clubs hebben na 21 wedstrijden evenveel punten (25) en lijken dus op papier aan elkaar gewaagd te zijn. De ontmoeting eerder dit seizoen in Leimuiden eindigde in een 0-3 zege voor Warmunda.  Pech blijft de formatie van Alan Campfens overigens achtervolgen. Kort geleden scheurde Chafik Belmamoune zijn kruisbanden af en vorige week viel Brian van Noort uit met een ogenschijnlijk zware blessure.