Lugdunum – Van Nispen

Lugdunum is deze competitie sterk begonnen. Na drie wedstrijden heeft de ploeg uit de Kikkerpolder nog de volle score. Alleen op doelsaldo moet de verjongde ploeg van trainer Roberto Escudero, afgelopen zondag aandachtig toeschouwer bij FC Boshuizen tegen AFC’34, SV Nieuwkoop boven zich dulden. Tegenstander van aanstaande zaterdag is de huidige nummer drie van de competitie, Van Nispen. De Zilkers zijn ook nog steeds ongeslagen, en bezetten met twee punten minder de derde plaats. De ploeg van trainer Stephan Spruijt herbergt een groot aantal spelers met minimaal ervaring in de hoofdklasse, het zal dan ook geen gemakkelijke middag worden voor de Leidse ploeg. De geel-roden haalden vorig seizoen nog de nacompetitie.

CVC Reeuwijk – VV Zwammerdam

Zwammerdam kwam onlangs landelijk in het nieuws onder de naam Zwangerdam. Dit had niets te maken met de aankomende carnaval maar met het feit dat de vergrijzing toeslaat. Voor de geïnteresseerden, de publiciteitsstorm wordt donderdag 25 oktober afgesloten met een Baby Shower Bingo. Nu terug naar het voetbal, aanstaande zaterdag moet worden aangetreden in Reeuwijk in een echte zespuntenwedstrijd. Tegenstander CVC Reeuwijk bezet de negende plaats met drie punten, op plek tien staan De Dammers met hetzelfde aantal punten maar met een minder doelsaldo. De Reeuwijkers wonnen vorige week met 2-4 bij NSV’46, VV Zwammerdam verloor met 1-2 van Lugdunum.

Sporting Leiden – NSV’46

Vorige week was er sprake van een waar spektakelstuk op sportpark De Boekhorst. Tegen het gepromoveerde VVSB werd met 3-3 gelijkgespeeld. Na eerder een verdienstelijk gelijkspel tegen het hoger geachte Van Nispen en de winst tegen BSC’68 staat de ploeg van trainer Cees van Tongeren keurig op een zesde plek. De doelstelling eerder wegblijven van de onderste regionen lijkt nu dus al gestalte te krijgen. De tegenstander van aanstaande zaterdag, NSV’46 uit Noorden, werd vorig jaar kampioen in de vierde klasse en staat nu puntloos op de 12e plek. De ploeg van trainer Dennis van den Ing heeft inmiddels al 15 tegendoelpunten moeten incasseren, mogelijke oorzaak hiervan is het vertrek van verdediger Dylan Roeland naar het op 5 niveaus hoger acterende vv Noordwijk. Het zijn de welbekende voetbalclichés, nieuwe ronden nieuwe kansen en iedere wedstrijd begint met 0-0, maar het moge duidelijk zijn waar de kansen liggen voor de Leidenaren.