Alphia-Lugdunum

Het is dringen geblazen in de subtop van de derde klasse A. Maar liefst zes clubs staan op slechts drie punten van elkaar. Een verliespartij tegen een directe concurrent betekent onmiddellijk een duikeling op de ranglijst. Alphia en Lugdunum staan beide op negentien punten, direct achter de twee koplopers en zullen een verlies hoe dan ook willen vermijden. De twee clubs kregen zaterdag jongstleden met 4-1 een draai om de oren en dat kwam vanzelfsprekend hard aan, zeker bij de Leidenaren die de week ervoor met 5-0 ook al hard onderuit gingen tegen Nieuwkoop.Trainer Roberto Escudero erkent de wisselvalligheid van zijn jonge groep en zal niet al te zwaar aan de nederlagen tillen. Onder het motto ‘een nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen’ reist Lugdunum naar Alphen in de wetenschap dat Jochie Sebrechts zijn rentree in de selectie maakte. Dat is aanvallend zeer zeker een versterking. Een zege zal uiterst welkom zijn voor groenwit om toch niet met een katterig gevoel de winterstop in te gaan. Lugdunum heeft eerder dit seizoen bewezen goed uit de hoek te kunnen komen en hoopt op een herhaling.

DSVP-Sporting Leiden

In mineur dropen de spelers van Sporting van het veld na de zeer teleurstellende 2-2 tegen DWO. Een gevoel van onderschatting was mogelijk de oorzaak van het veel te laconieke spel van de Leidenaren. Melvin Dieke beloofde namens Sporting beterschap in de wedstrijd tegen DSVP. Dat is hard nodig om een goed resultaat te halen tegen de club uit Pijnacker die met negentien punten er drie voorstaat op Sporting. Verlies is eigenlijk uit den boze: de mannen van Cees van Tongeren verliezen dan aansluiting met de subtop en lijkt een kleurloze middenmoter te worden. Dat de Leidenaren het wel degelijk kunnen bewijzen de knappe zeges op Nieuwkoop en Alphia. Een puntendeling, zoals de 1-1 van vorig seizoen, is toch wel het minste waar Van Tongeren blij mee zal zijn.

Nieuwkoop-Zwammerdam

Blaffend Zwammerdam blaft, maar bijt niet. Het was een treffende kop bedacht door collega Arie Koeman boven zijn verslag van de wedstrijd tegen Alphia. Het tekent in een zin het seizoen tot dusver van ‘Damme’. De wil is er, soms prima voetbal en de kansen, maar de doelpunten blijven te vaak uit. De laatste zege dateert alweer van een maand geleden: op 17 november wonnen de mannen van Jack Harmsen bij DWO met 2-3. Een nieuwe zege op vreemde bodem ligt niet echt voor de hand: Nieuwkoop verloor thuis nog niet en mag trots zijn op het doelsaldo: zeventien voor en slechts drie tegen. Tijdens de laatste thuiswedstrijd werd Lugdunum met maar liefst met 5-0 onder de voet gelopen. Strijdlust zal Zwammerdam tegen dat geweld ongetwijfeld tegenover stellen, maar er is meer voor nodig om punten bij Nieuwkoop te veroveren. Ook een gelukkige zege telt moet men maar denken. Het dubbeltje zal toch eens de goede kant op rollen?

Kagia-SV United-DAVO (derde klasse B, West I)

Voor Kagia gaat het crescendo dit jaar. Ga maar na: elf gespeeld, negen keer winst, twee gelijk en negen punten los van de nummer twee op de ranglijst. Het kampioenschap lonkt. Aan elke succesreeks komt vroeger of later een einde. Zal het de club uit Haarlem zijn die de Lisserbroekers een halt toeroept? SV United-Davo is een keurige middenmoter: vier gewonnen, vier verloren, 21 doelpunten voor, 21 tegen. Vorige week een dip: verlies tegen het toen onderaan staande Spartaan, nu een hoogtepunt? Vooralsnog gaan we ervan uit dat Kagia ongeslagen de winterstop in gaat. Het gelijkspel tegen de fusieclub Zonder Samenspel Geen Overwinning/Wilskracht Maakt Sterk lijkt vooralsnog een ‘vergissing’. De equipe van trainer Rene Ras zit te veel in een flow om zich te laten verrassen.