Zaterdag 5 mei

Derde klasse A

LSVV’70-Zwammerdam

LSVV’70 verloor de laatste drie wedstrijden met de doelcijfers 1-7. Zeer povertjes dus. De magere resultaten doen allerminst afbreuk aan de zonnige voetbalvisie van de club. Leve de lol in het spelletje is spelers en staf op het lijf geschreven. Of de glimlach nog op het gezicht gebeiteld wordt als er degradatiewedstrijden gespeeld moeten worden en er in het zwartste scenario afgedaald moet worden naar de krochten van het amateurvoetbal is een vraag die hopelijk niet beantwoord hoeft te worden. De clash tegen Zwammerdam is een heel belangrijke voor beide partijen: een nederlaag brengt een ongewenst verlenging van het seizoen, waar lijfsbehoud centraal staat, wel erg dichtbij. Voor Zwammerdam is dat even zuur als begrijpelijk. Nog niet zo lang geleden keek de ploeg naar boven en heel voorzichtig werd er aan een periodekampioenschap gedacht. Alle illusies daaromtrent liggen geheel aan gruzelementen. Als je in de laatste vijf wedstrijden zoals ‘Damme’ deed 1 punt vergaart is een vrije val het logische gevolg. Dat een verlies ongelukkig genoemd wordt of pas in de slotfase tot stand komt doet dan niet meer ter zake. Ook Zwammerdam zal geen enkele behoefte hebben het seizoen te verlengen met promotie/degradatiewedstrijden. De afloop is veel te onvoorspelbaar om dat risico te lopen. Dat geldt eigenlijk ook om vol op de aanval gaan om tot winst te komen. Voorzichtigheid lijkt troef te worden zaterdag op het Wim Mugge Sportpark. Zwammerdam was thuis overigens een maatje te groot voor Freek Jansen en de zijnen.

Zondag 6 mei

Derde klasse A

WVC-ASC

‘Jongens, de nul vasthouden en loeren op de kansjes voorin.’ Die filosofie deed ooit in Italië opgeld en nog steeds zweren trainers daar of elders bij dat uitgangspunt. In dat opzicht deed ASC het goed de laatste drie wedstrijden waarin de tegenstander van het scoren werd afgehouden. In dat opzicht zal Mo Bougrine een tevreden man zijn. Het uitblijven van doelpunten van zijn eigen mannen zal hem zorgen baren en vermoedelijk ook ergeren. Hij is er de trainer niet naar om vanuit een egelstelling de tegenstander te bestrijden. ASC heeft er eerlijk gezegd ook de selectie niet voor. Het scorend vermogen is dit seizoen al vaker een probleem geweest. Een speler als Jelle Schouten kan het scoren toch echt niet verleerd zijn en ook Ralph van Zandwijk pikte met regelmaat een doelpuntje mee. Hoogste tijd voor de mannen uit Oegstgeest om weer eens een bal tegen het net te  krijgen. Hoe de krachtsverhoudingen zijn tussen de beide teams is nog niet te zeggen. Hoewel we op vier wedstrijden van het einde van de competitie zijn hebben de clubs merkwaardigerwijs nog niet tegen elkaar gespeeld. Voor WVC staat er niets meer op het spel. ASC kan in theorie nog gepasseerd worden door het op de laatste plaats staande Bernardus en dus is degradatie nog een, zij het minimale, mogelijkheid. Op de slotdag volgt nog de return tussen de fusieclub en de rood-zwarten.

Warmunda-DIOS

Zondag bleek maar weer eens dat trainer Alan Campfens moet roeien met de riemen die hij heeft. De personele nood is hoog bij de club en dat blijkt uit het feit dat er geput moet worden uit de lagere zaterdagelftallen en zelfs de assistent trainer zijn kloffie had aangedaan om indien nodig in te vallen. Tegen DIOS zal dat niet veel anders zijn. Uit wist Warmunda nog knap met 1-2 te winnen. Net als ASC, dat evenveel punten heeft als Warmunda, zou Bernardus Warmunda nog kunnen passeren en de degradatieplaats kunnen overdoen. Hoewel theorie moeten de Warmonders dat toch wel degelijk in het achterhoofd houden zondag. Het zou een welkom presentje zijn als DIOS de wedstrijd wel gelooft. De ploeg doet niet meer mee om de prijzen en vaak wordt er dan jeugd ingepast en/of de motivatie is onder een stralend lentezonnetje minimaal. Het heeft niet meegezeten dit seizoen voor Warmunda en een mazzeltje zal met open armen worden ontvangen daar in Warmond. De club is op zoek naar vers bloed voor de zondagtak en een paar klinkende resultaten aan het slot van het seizoen kan wellicht wat spelers over de streep trekken.