Derde klasse A

Van Nispen – ASC

Op het moment van schrijven zal alleen de nummer veertien uit de derde klasse A degraderen en zijn er geen promotie/degradatiewedstrijden voor de twee ploegen daarboven. De KNVB kan nog anders beslissen, dat lijkt echter onwaarschijnlijk. Van Nispen is samen met het onderaan staande Bernardus kandidaat om af te dalen naar de vierde klasse. Voor de gastheren staat er dus veel op het spel. Een zege betekent vrijwel zeker lijfsbehoud. Voor ASC staat er niets meer op het spel behoudens de eer. De laatste tegentreffer dateert van 8 april en dat wil men in Oegstgeest graag met een weekje verlengen. De thuisploeg lijkt aanzienlijk gemotiveerder aan de wedstrijd te beginnen; afdalen naar de krochten van het amateurvoetbal wil niemand. De favorietenrol ligt dan ook bij Van Nispen.

FC Rijnland – Bernardus

De thuisploeg liep vorige week tegen een niet mis te verstane 6-0 nederlaag op bij de aanstaande kampioen Altior op. Zondag ontvangt FC Rijnland juist de onderkant van de ranglijst: Bernardus. Toch lijkt het een hele klus voor FC Rijnland te worden om de zege te pakken. De bezoekers zullen tot op het bot gemotiveerd zijn om degradatie te ontlopen, terwijl er voor de Leidse ploeg niets meer op het spel staat. Juist die motivatie kan de doorslag geven. Uit wonnen de Leidenaren na een spektakelstuk van jewelste met 4-5. Het Leidse publiek zal een herhaling ten zeerste op prijs stellen.

WVC – Warmunda

Twee vrijuit spelende ploegen kunnen er een mooi potje voetbal van maken op een fraaie zondagmiddag. Wat jeugd inpassen, voluit op de aanval spelen, de spelers wat meer de vrije hand geven om eigen initiatief te tonen; zo zouden de ploegen het veld in kunnen gaan. Of Alan Campfens zo vrijblijvend aan de wedstrijd wil beginnen is onwaarschijnlijk. Voor de winst gaan past meer bij de ambitieuze trainer. Een of meer plaatsen stijgen op de ranglijst is dan ook nog eens mooi meegenomen. Deze week was Warmunda aanwezig bij de zege van ZZ Leiden op Zwolle (de beslissende 4-0). Wanneer de mannen van Overbos dezelfde veerkracht en energie pompen in de wedstrijd lijkt een ‘2’ een zekerheidje..

SJZ – Nicolaas Boys

Door de winst op Warmunda doet SJZ nog steeds mee in de strijd om de derde periode. Stompwijk en Aalsmeer staan er weliswaar beter voor maar SJZ moet in de laatste wedstrijd nog naar Stompwijk toe. Als SJZ er in slaagt Nicolaas Boys te verslaan wordt dat een prachtige uitsmijter van het seizoen. De ploeg uit Nieuwveen is echter geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.  De ploeg staat tweede, maar heeft de eerste periode binnen gehaald en is dus al zeker van de nacompetitie. Zal Nicolaas Boys zich gaan sparen voor het toetje of wil de ploeg in het ritme blijven en ook de laatste wedstrijden met de basis starten is een open vraag. Een en ander zou dus gunstig kunnen uitpakken voor de mannen van Ludo Pistorius als er een ‘aangepast’ Nicolaas Boys tegenover hen staat. Over de inzet en strijdlust van SJZ zal geen enkele twijfel zijn. Ook met het scorend vermogen lijkt het wel snor te zitten: de groenwitten scoorden twaalf keer in de laatste twee wedstrijden. Heel Zoeterwoude hunkert naar een overwinning om dan met zijn allen op burenbezoek te gaan op 27 mei.

Derde klasse B

Voorschoten’97 gaat op voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. VCS, waartegen eerder gelijk werd gespeeld (2-2), komt op bezoek. Let wel: niet op sportpark Adegeest. Er wordt uitgeweken naar het complex van DoCoS in Leiden!!!  Veel belang heeft het treffen niet meer tussen de nummers acht en negen. Hooguit wie er hoger eindigt in de middenmoot van de ranglijst. Beide ploegen verzamelden dertig punten tot dusverre, waarbij de ploeg van Huib van Oostrom Soede een iets beter doelsaldo heeft. De trainer is vooral bezig met het volgende seizoen. Veel jongelingen worden de laatste weken ingezet om ze zo te laten ruiken aan het grote werk. Voorschoten’97, zoveel is zeker, zal niet meer toe komen aan het puntentotaal van vorig seizoen (41), toen nog in de derde klasse A.