Eerder werd al de voorbeschouwing op het duel om de derde periodetitel tussen Stompwijk’92-SJZ geplaatst. De rest van de LAV-clubs in de derde klasse A spelen zondag alleen nog voor de eer. Doordat er cricketwedstrijden worden gespeeld op Sportpark Overveer gaat ASC voor de tweede keer dit seizoen op bezoek bij nummer vijf WVC, dat bijna drie weken geleden nog met 1-0 te sterk was voor de Oegstgeestenaren tijdens de inhaalwedstrijd. Arne van Klink maakte het enige doelpunt. De club uit Oude Wetering is bovendien al drie duels op rij zonder puntenverlies en eindigt mede daardoor veel hoger dan vorig seizoen, toen de ploeg elfde eindigde. Net voor ASC, dat het seizoen 2016/17 afsloot als twaalfde. Voor ASC-trainer Mo Bougrine is het een weerzien met oude bekenden. Tot afgelopen jaar was de oefenmeester nog in dienst van WVC. Vorig seizoen gingen de Oude Weteringers nog twee keer onderuit, zowel uit (2-0) als thuis (2-5). En dus spreken de onderlinge resultaten redelijk in het voordeel van ASC.

Warmunda en FC Rijnland nemen het in de streekderby tegen elkaar op. Beide teams willen in de slotronde nog een overwinning bijschrijven, want een driepunter laat al lang op zich wachten. Zo verloren de Warmonders al vijf duels op rij. De laatste zege dateert van 15 april, toen Van Nispen met 2-0 werd verslagen via doelpunten van Niels Dijkstra en Jasper Kortekaas. Sindsdien gingen de confrontaties met Stompwijk’92 (6-1), Kickers ’69 (0-2), SV DIOS (0-1), SJZ (3-4) en WVC (3-1) verloren. Voor de Leidenaren geldt precies hetzelfde. De huidige nummer tien wist nog wel twee punten te pakken uit de laatste vijf wedstrijden, tegen RKDES en ASC (beide 0-0). Rijnland kan bij winst nog een plekje stijgen ten koste van Kickers’69, Warmunda zal de competitie waarschijnlijk afsluiten als twaalfde. Eerder dit seizoen won de formatie van coach Alan Campfens met 2-3 in Leiden, mede dankzij twee treffers van de inmiddels vertrokken Selmo Kurbegovic. Brian van Noort maakte het derde doelpunt voor de Warmonders, terwijl Mike Filippo en Danny Kromwijk voor Rijnland scoorden. Wordt het zondag weer een herhaling?

In de derde klasse B haalde de zondagtak van Voorschoten’97 afgelopen weekeinde flink uit op eigen veld tegen nummer negen VCS. ,,Het was heerlijk om te zien. Dit geeft de burger moed”, sprak de tevreden trainer Huib van Oostrom Soede. ,,Ik heb combinaties gezien die ik het hele seizoen nog niet gezien heb. Vooral de eerste helft, die we met 7-1 afsloten, was het om je vingers bij af te likken. Lopende mensen, beweging zonder bal, passing vooruit. Zo wil ik het zien. Geweldig ook om te zien hoe die jonge jongens zich profileren. De intentie waarmee ze op het veld staan. Een Timo van Aken bijvoorbeeld. Die jongen speelt zo slim tussen de linies. Een groot talent. En op rechtsback was Jarno van der Born misschien wel de beste man van het veld.’’

Dat belooft wat voor volgend seizoen, wanneer de oudere spelers afzwaaien en de nodige A-junioren instromen. Kunnen de Voorschotenaren zondag weer zo’n grote uitslag neerzetten op bezoek bij nummer elf WIK? De Haagse ploeg ging in de vorige speelronde met 3-2 onderuit bij laagvlieger GSC/ESDO, dat dankzij de zege de rode lantaarn overdroeg aan De Ster. WIK is wellicht mentaal enigszins verzwakt na de verrassende nederlaag.

Comments are closed.