Eindigen bij de eerste zes om in aanmerking te komen voor promotie naar de tweede klasse. Dat is het doel voor de (LAV-) clubs in de derde klasse. En dat is na vijf speelronden nog steeds mogelijk, al wordt het voor Warmunda, ASC en SJZ dan wel tijd om meer te gaan winnen. Komend weekend krijgen zij de kans om richting de top zes te stijgen. 

Warmunda, dat afgelopen zondag de eerste overwinning van het seizoen boekte tegen uiteindelijk negen spelers van MMO (2-1), reist af naar De Zilk, waar nummer drie Van Nispen de tegenstander is. Vorig seizoen eindigde het duel in 3-3, in Warmond won de thuisploeg met 2-0. Beide ploegen hadden het overigens in dat jaar ontzettend lastig: de Zilkers eindigden als voorlaatste in de stand, de Warmonders maar één plek daarboven. Nu staat Van Nispen er wat florissanter voor, want de formatie met de geel en rode kleuren is nog altijd ongeslagen. Warmunda maakt tot op heden eenzelfde jaar door als afgelopen seizoen. De eerste zege, dankzij treffers van Bilal el Kourami en Erik Smit, was dan ook een welkom geschenk. ,,We mogen blij zijn dat we hebben gewonnen. Het was een zware strijd, maar met hard werken is het ons eindelijk gelukt”, zou Smit na afloop zeggen.

SJZ gaat op bezoek bij FC Aalsmeer, de ploeg die al drie keer verloor in vier wedstrijden. De Zoeterwoudenaren wonnen zelf ook pas één keer, van MMO (2-1), maar verloren ook maar één keer. Beide teams speelden afgelopen seizoen twee keer gelijk (2-2 in Aalsmeer en 0-0 in Zoeterwoude-Dorp). Nu lijken de verhoudingen wat anders te liggen, in het voordeel van SJZ. Lukt het de equipe van Ludo Pistorius, dat nu met vijf punten negende staat, om naar de eerste zes te klimmen? De achterstand op de nummers vijf en zes, respectievelijk Sporting Leiden en Bernardus, is slechts twee punten.

Sporting Leiden en ASC spelen een mooie streekderby. De twee ploegen gingen in de laatste speelronde beide onderuit. De Leidenaren verloren van nummer twee SV DIOS (2-1) ondanks een voorsprong via Gökhan Yazici en leden daarmee hun eerste nederlaag van het seizoen. Toch staat de fusieclub er nog prima voor, met zeven punten uit de eerste vier duels. De huidige vijfde plek geeft bovendien de mogelijkheid te promoveren. ASC was verleden weekend kansloos bij avv Alphen (3-0). De tiende plaats, die nu wordt ingenomen door de mannen van Mo Bougrine, lijkt wel wat vertekend, want de Oegstgeestenaren speelden pas drie wedstrijden tot dusver. Dat is minder dan de andere teams in de competitie. Het verschil tussen Sporting Leiden en ASC bedraagt slechts drie punten. Vorig seizoen was de marge aan het einde van de rit ook maar twee punten in het voordeel van de Leidse formatie. Sporting Leiden, dat destijds FC Rijnland als naam droeg, finishte als tiende, één plek boven ASC. Aan de Smaragdlaan eindigde het duel vorig seizoen in een ‘saaie’ 0-0. In Oegstgeest was het overigens wat minder saai: de ploeg van Bougrine maakte gehakt van Rijnland (7-0). ,,Tegen ASC zijn het altijd leuke wedstrijden”, blikte Sporting Leiden-middenvelder Ronald Mink alvast vooruit op aanstaande zondag.

De zondagtak van Voorschoten’97 is na de 2-2 tegen SJZ een speelronde vrij.