Zaterdag

Veel teams zijn komend weekend vrij, maar dat geldt niet voor een aantal ploegen uit de derde klasse (zaterdag en zondag), die nog een wedstrijd moeten inhalen. Er worden een aantal interessante duels uitgevochten. Op zaterdag ontvangt VV Leiden stadgenoot LSVV ’70, een regelrechte degradatiekraker. De thuisploeg is na vorige week (WDS won) weer hekkensluiter met twaalf punten, terwijl de Leidse studentenvoetbalvereniging als nummer twaalf slechts twee punten meer heeft. Met de huidige stand zou de ploeg van trainer Cees van Tongeren direct degraderen naar de vierde klasse, LSVV zou nacompetitie moeten spelen tegen degradatie. Beide teams willen daar uiteraard niet mee te maken krijgen.

VV Leiden doet daar in 2018 in ieder geval alles aan, want in het nieuwe jaar ging nog geen enkel duel verloren. Uit de laatste vier wedstrijden haalden de Morschbewoners acht punten, waardoor het gat met de concurrentie werd verkleind. Bij LSVV is het juist andersom: nog geen duel werd winnend afgesloten. Zo ook niet afgelopen zaterdag op de Kikkerpolder tegen Van Nispen: 1-2. In de huidige vorm lijken de mannen van Van Tongeren de favoriet. Twee jaar geleden troffen de twee clubs elkaar voor het laatst in de vierde klasse. In dat seizoen pakte de studentenploeg de titel. De uiteindelijke kampioen verloor destijds op eigen veld met 1-2 van de aanstaande tegenstander. Uit, in Leiden-West, boekte de equipe van de toenmalig coach Wim Mugge wel een ruime 1-5 zege.

Zondag

SJZ gaat aanstaande zondag op bezoek bij nummer vijf SV DIOS. De Zoeterwoudenaren gingen afgelopen weekend voor het eerst dit jaar onderuit, in de derby tegen Stompwijk ’92 (0-2). De kans op de tweede periodetitel is daardoor zo goed als voorbij. Wel staan de volgelingen van trainer Ludo Pistorius er ten opzichte van voor de winterstop een stuk beter voor. De huidige negende plek is zeker niet het einddoel, maar het gat met de middenmoot is inmiddels niet meer zo groot. De aanstaande tegenstander ontvangt SJZ overigens met een goed gevoel na de 4-0 thuiszege van afgelopen zondag op Kickers ’69. Het betekende voor de club uit Nieuw-Vennep de grootste zege van het seizoen. Eerder dit seizoen won DIOS nog met 0-3 op Sportpark Haasbroek. Kan de Zoeterwoudse formatie dit keer punten afsnoepen van de subtopper?