Derde klasse A (zaterdag)- VV Leiden is er niet in geslaagd om de laatste plaats te verlaten. Het duel met de nummer voorlaatst, WDS, eindigde in 0-0 en dus blijft er acute degradatienood voor de ploeg van Cees van Tongeren. De trainer vocht na afloop om de juiste woorden. ,,Het resultaat stemt niet tot tevredenheid, maar verlies had nog veel vervelender geweest uiteraard. Dan moet je vol in de achtervolging en nu is plaats dertien nog steeds dichtbij. VV Leiden wilde wel, maar was niet bij machte. WDS wilde en kon niet en was uiteindelijk meer tevreden met de uitslag.”

Er kwam dus geen revanche voor de ploeg uit Leiden na het eerdere verlies op eigen veld (2-3). Van Tongeren: ,,We speelden op een dramatisch veld waarop je de hond nog niet uitlaat. Natuurlijk geen excuus, maar dan is het lastig om er doorheen te komen tegen een ploeg die absoluut niet wil voetballen. Zij speelden met 1 spits en op goed geluk. Wij mochten het uitzoeken met de bal en dat hebben we niet altijd even goed gedaan.”

WDS zocht dus naar de counter en foutjes bij de nummer laatst. Het leverde voor rust een grote kans op, maar Andy van der Meulen bewees nog maar eens zijn keeperskunsten. VV Leiden kreeg meerdere schietkansen, maar de nul bleef in tact na een helft spelen.

Na de pauze speelde WDS volgens Van Tongeren nog meer met defensieve opvattingen. VV Leiden kwam er niet doorheen, maar rook alsnog de overwinning in de slotfase. Koos de Haas zag een inzet nipt voorlangs gaan en vlak voor tijd leverde een kopbal het grootste gevaar op. De bal werd van de doellijn gehaald en via de lat werd de thuisploeg gered.

Van Tongeren: ,,Gezien de spelopvatting verdienden wij de overwinning, maar je krijgt niet altijd waar je recht op hebt. Ik ben van mening dat wij gespeeld hebben vanuit de discipline en organisatie, maar in aanvallend opzicht was het te onmachtig. Mijn collega (Patrick Kamperveen, red.) koos voor een andere spelopvatting en dat is zijn goed recht. Toch ben ik van mening dat we deze ploeg uiteindelijk onder ons moeten kunnen houden.”

De trainer van de roodwitten was op zijn hoede in de slotfase. ,,Natuurlijk wilden we winnen, maar bepaalde risico’s moet je ook uitsluiten. Een nederlaag had echt een groot probleem opgeleverd. Dus we hebben vier man achterin gehouden. Het is jammer dat we enige pech hadden in de slotminuten, maar we houden hen in het vizier. Wanneer we afgestraft zouden zijn door hoe dan ook te willen winnen dan had ik er nu zwaar de pest over in gehad, vooral ook omdat we vorige week drie punten hebben gepakt tegen een hoogvlieger. Deze 0-0 is dus niet helemaal waardeloos, maar de smaak in mijn mond is ook niet heel lekker.”

Basisopstelling VV Leiden: Van der Meulen, Van Egmond, Fokkema, R.Donders, Schreuder, Sjaardema, Hamelink, Van Heusden, Hage, V.Donders, Bakker.