Derde klasse A (zaterdag)-,, Volgende week gaan we vol vertrouwen naar LSVV ’70 . We moeten daar vol voor de winst gaan, zodat we onszelf achteraf niets hoeven te verwijten’’, aldus Leiden-verdediger Mitchell Hage. VV Leiden deed zaterdag goede zaken in de strijd om rechtstreekse handhaving. Kampioen Soccer Boys werd in Leiden met 2-0 verslagen. Daarmee werd een uitstekende tweede seizoenshelft bekroond door de manschappen van Cees van Tongeren.

De wedstrijd was net begonnen toen Sipan Khalid diep werd gestuurd aan de rechterflank. De spits haalde direct uit maar zag zijn inzet vlak naast het doel van Soccer Boys-keeper Mark Heintjes eindigen. Even later was het wel raak voor de thuisploeg. Peter Hamelink kon met een lange pass Khalid bereiken, waarna de spits mede-aanvaller Koos de Haas een niet te missen kans bood (1-0). VV Leiden bleef onder aanvoering van de goed spelende Jeroen van Egmond  het betere van het spel houden en even later waren De Haas en Khalid weer gevaarlijk, maar hun pogingen troffen net geen doel. Soccer Boys creëerde wel mogelijkheden, maar kon geen echt gevaar stichten. VV Leiden bleef op de juiste momenten goed druk zetten en dit pakte regelmatig goed uit voor de ploeg van Van Tongeren. De Haas kon zich met een individuele actie op de achterlijn vrij spelen, maar koos voor een schot op doel waar een balletje breed op z’n vrijstaande kompanen beter was geweest. Na ruim een half uur kon het eerste schot op doel van de bezoekers worden genoteerd. Wilmar Zeelenberg werd vrijgespeeld, maar zag zijn poging gekeerd worden door Leiden-goalie Andy van der Meulen.

Na de theepauze kantelde de wedstrijd een beetje. Soccer Boys kreeg het betere van spel, maar verder dan het uitdelen van wat speldenprikjes kwamen de bezoekers niet. Tien minuten na de rust werd De Haas diep gestuurd en zette Khalid vrij voor het doel, maar Heintjes kon nog net redding brengen op zijn afstandsschot. De bezoekers gingen hierna steeds meer druk zetten. Hierdoor werden de gastheren gedwongen om zich terug te trekken op eigen helft. Met hier en daar wat snelle uitbraken probeerden de Leidenaren gevaarlijk te worden. Een kwartier voor tijd was daar het bevrijdende Leidse doelpunt. Yannick van der Meel stuurde De Haas diep, die met een goede voorzet Khalid bereikte. De man in vorm kon het leer van dichtbij eenvoudig binnen tikken (2-0). De Haas en Khalid vonden elkaar af en toe erg makkelijk en dat zorgde voor constante druk op de Bleiswijkse defensie. In de laatste fase van de wedstrijd was het toch nog even billenknijpen voor de thuisploeg. Soccer Boys ging met vier aanvallers spelen om zo een aansluitingstreffer te forceren. Vlak voor tijd kon De Haas de wedstrijd definitief beslissen, maar zijn inzet werd goed gepakt door Heintjes. Na ruim 90 minuten maakte de leidsman een einde aan de wedstrijd en kon VV Leiden haar ongeslagen reeks voortzetten.

Tenslotte rechtsachter Hage over de overwinning op de koploper :,,Soccer Boys speelde met een misschien wat jonger ploegje dan normaal, maar wel met jongens die er volle bak voor gingen. Deze overwinning is daarom erg lekker, we houden nu zicht op directe handhaving. Volgende week gaan we vlammen tegen LSVV’70. Het zou fijn zijn als we eindelijk eens van de traditie ‘promoveren en direct weer degraderen’ kunnen afstappen.”

VV Leiden – Soccer Boys 2-0 (1-0) 11. 1-0 De Haas, 76. 2-0 Khalid. Scheidsrechter: Knuppe.

Opstelling VV Leiden: Van der Meulen, Hage, Van Egmond, Fokkema (Sjaardema), Te Hennepe, Hamelink, Van der Meel (Middelkoop), Lammers, Devilee, De Haas, Khalid.

Opstelling Soccer Boys: Heintjes, Termeulen, M. Van den Berg, Helmendach, S. Van den Berg, Smits (De Ruyter), El Aarroudi (Siebers), Zeelenberg, Ammerlaan, van Ruler, Van de Ruytenbeek (Van den Bosch).

Foto’s: S. van der Meel (een uitgebreide fotoreportage volgt)