Nacompetitie- Oegstgeest leek lange tijd af te stevenen op de titel, maar de denderende trein kwam plotseling bijna tot stilstand. Van Meerburg werd onder meer tweemaal verloren en ook de uiteindelijke kampioen, VVSB, was te sterk in Noordwijkerhout. Door de mindere resultaten na de winterstop eindigde de ploeg van Huig Jan Heeringa als tweede en daardoor werd het verplicht tot het spelen van nacompetitievoetbal. Vorig seizoen was dat niet anders. Toen liep het fout en buitengemeen triest af. De Voscuylbewoners willen nu afrekenen met de malheur. Drie wedstrijden winnen en het leed is vergeten. LeidenAmateurVoetbal sprak met Lex Heemskerk.

Gepokt en gemazeld in het voetbal is Lex Heemskerk voorzichtig als hij vooruitblikt op de komende nacompetitie: ,,Zaterdag komt Siveo’60 op bezoek. Ik ken de ploeg niet, had er zelfs nog nooit van gehoord, laat staan dat ik iets weet over hun voetballende kwaliteiten. Reden temeer om van eigen kracht uit te gaan.”

Het Zegveldse Sport Is Vreugde En Ontspanning is als derde geëindigd in de vierde klasse C en lijkt op papier gelijkwaardig aan Oegstgeest. Heemskerk: ,,We hebben dit seizoen meerdere malen laten zien dat we uitstekend kunnen voetballen, maar even zo vele malen hebben we het lelijk laten liggen. Ik acht ons echter in staat deze nacompetitie te winnen, maar er is meer voor nodig dan alleen goed voetbal. Neem de uitwedstrijd tegen Alphia. Wij voetbalden hen compleet ondersteboven, maar Alphia won wel met 2-1. Zij benutten hun twee kansen, wij een enkele van de misschien wel een dozijn. Dat is ook een element dat je niet altijd in de hand hebt. Ander voorbeeld: het toernooi vorig seizoen om alsnog te promoveren. Aan het eind van de dag hadden we nul doelpunten tegen, maar wonnen die dag niet. Je moet ook het geluk op je hand hebben.”

Realisme troef dus bij de verdediger. ,,Anders dan andere jaren hebben we te doen met een knock-out systeem. Ik vind dat wel wat. Je moet je drie keer voor honderd procent focussen. Niemand van ons kan en mag verzaken. Dat wij de komende drie wedstrijden kunnen winnen weet ik zeker als we weer het niveau weten te bereiken dat we haalden tegen Boshuizen of UVS. Dat moet kunnen; de potentie is er.”

Promotie zou een fraaie afsluiting zijn van de voetbalcarrière van Heemskerk:  ,,Dit is mijn  laatste seizoen. Vanaf mijn achttiende heb ik getraind en gevoetbald op een behoorlijk niveau. Daar heb ik ontzettend veel tijd en energie in gestopt. Geeft niet, want het was het waard, maar nu is het tijd om mijn leven te vullen met andere zaken, mijn gezin bijvoorbeeld. Een feest vanwege het bereiken van de derde klasse zou natuurlijk wel erg mooi zijn.”