Vierde klasse A (zaterdag)- ,,We voetbalden tegen WVC bij vlagen prima, maar omdat we te laat en aanvankelijk te weinig scoorden maakten we het onszelf onnodig moeilijk. De uiteindelijke 5-1 overwinning zegt natuurlijk wel genoeg”, aldus de tevreden Oegstgeest-speler Roy Elkerbout. ,,De dreun van de wedstrijd vorig weekend tegen SEV galmde maar kort na, maar uiteindelijk is alles weer mogelijk, ook het kampioenschap ja.”

Daar dacht  een week geleden niemand van de brigade van Huig Jan Heeringa nog aan, toen zij na het teleurstellende gelijkspel tegen SEV van het veld stapten.  Zwartgalligheid was die zaterdag troef bij de rood-gelen. Hoe relatief voetbalverdriet is , werd de Oegstgeest-selectie afgelopen dinsdag nog eens duidelijk. In plaats van te trainen ging men naar de condoleanceplechtigheid ter gelegenheid van het overlijden van de vader van teamgenoot Lex Heemskerk. Donderdag was er door gebrek aan een fatsoenlijk trainingsveld amper gelegenheid om te trainen. Zo verdween het ‘debacle’ naar de achtergrond.

In de wedstrijd tegen WVC ging Elkerbout verder waar hij vorig weekend mee was geëindigd: assists geven. De eerste werd door Heemskerk tot doelpunt gepromoveerd, de tweede door Daniel Gras. ,,Dat is natuurlijk voor jezelf wel lekker, eerlijk is eerlijk. De 2-0 stand bij de rust had voldoende moeten zijn om het rustig uit te spelen zeker als je bedenkt dat we geloof ik tachtig procent balbezit hadden. WVC maakte echter de 2-1 en hadden zelfs een reuzenkans op 2-2. Zover kwam het gelukkig niet en uiteindelijk werd het 5-1. De laatste werd gemaakt door Dylan Dijkstra die weer helemaal terug is na blessureleed. Hij speelde een prima pot.”

Tot man of the match werd echter Elkerbout zelf benoemd, die zijn stempel op de wedstrijd drukte . De middenvelder nog eens:,,Wie had verwacht dat SEV van Roodenburg zou verliezen? Dat betekent dat we over SEV heen wippen en nu tweede staan op twee puntjes van VVSB.  Zaterdag gaan we naar KSD/Marine, terwijl VVSB naar Meerburg moet. Dat betekent dat we zelf moeten winnen en hopen dat de mannen uit Zoeterwoude koploper VVSB pootje lichten, net zoals ze dat twee keer bij ons hebben gedaan. Dan houden we toch nog de schaal omhoog.”

Alles blijkt in deze competitie nog  mogelijk, zelfs een kampioenschap van Alphia behoort tot de mogelijkheden. Mocht VVSB verliezen en Oegstgeest puntenverlies leiden, dan is het feest in Alphen. Een zinderend competitieslot  ligt zaterdag in het verschiet.

Oegstgeest- WVC 5-1 (2-0). Heemskerk 1-0, Gras 2-0, Enthoven 2-1, Roy Dijkstra 3-1 Bormans 4-1, Dylan Dijkstra 5-1.