Derde klasse A (zondag)- Warmunda trad zondagmiddag op eigen bodem aan tegen Bernardus. De bezoekers waren wat beter aan de competitie begonnen dan Warmunda, maar waren eigenlijk vierdeklasser. Door de veranderde spelregels van de KNVB stond deze pot toch op het menu in de derde klasse.

Trainer Ayhan Gargili startte het duel met een ietwat gewijzigde opstelling.Doordat Bernardus steevast met twee spitsen de duels ingaat, koos de nieuwe trainer ervoor centrale verdediger Brian van Noort te laten starten op het middenveld.De insteek was het de lopende middenvelders van de tegenpartij lastig te maken vooral door de linies kort te houden, ware het niet dat een vroege tegengoal van Stef Schinagl ervoor zorgde dat Van Noort toch weer op zijn vertrouwde positie centraal achterin de wedstrijd voortzette.

Zowel van Noort alsmede Gargili beaamden dat Warmunda in de tweede helft heer en meester was, maar de scherpte ontbrak om het karwei te klaren. Meerdere kansen werden gecreëerd maar ook verijdeld door de prima functionerende sluitpost van Bernardus. Als bijna in koor vernam uw verslaggever eveneens van beide heren dat het er gewoon niet in zat. ,,Zo’n wedstrijd zit er wel eens tussen en is ronduit vervelend. Maar we zien het echt wel goedkomen met de ploeg. Er is wat meer tijd nodig om te finetunen. Deze pot hadden we niet hoeven te verliezen, zoveel is zeker.”

Warmunda miste tegen de ploeg uit Hazerswoude hun geschorste spits. Vanaf volgende week is de puntspeler er weer bij. Daarnaast zorgden blessureleed voor de nodige zorgen aan het adres van trainer Gargili. Warmunda had twee 1 eerstejaars A-junioren nodig om de opstelling sluitend te krijgen. Kortgezegd zat er veel tegen en had men, zeker gezien de inzet van alle spelers, minimaal een punt verdient. Helaas bleef de gelijkmaker uit maar blijft ook Gargili overtuigd dat Warmunda punten gaat pakken. ,,Onze komende tegenstanders zijn Aalsmeer en MMO. Dan moet het ervan gaan komen. Ik ben blij met de vooruitgang van de jongens, ook de tactische omzetting pakten ze goed op. Nu de doelpunten nog.”

Opstelling Warmunda: Rens van der Zwet, Koen Mastemaker, Nick Arnst, Luuk Holverda, Sjoerd van der Voort (Eric Smit), Neccmetin Imac, Hamza Harmouch, Jasper Kortekaas, Brian van Noort, Özkan Özmen, Appie Masiri (Bilal Kourami).