HomeZaterdagDerde klasseWarmunda pakt dik verdiend punt tegen RKDES, maar verliest er twee

Warmunda pakt dik verdiend punt tegen RKDES, maar verliest er twee

-

Derde klasse A (zondag) – ,,Onbegrijpelijk dat de scheids bijna acht minuten extra tijd gaf in mijn beleving. Hij telde die tweede helft echt alles mee en dat varieerde van een inworp die onze spelers aan de ander overlieten tot het halen van een bal na een schot op het doel van RKDES. Jammer dat we onze kansen in de tweede helft niet wisten te benutten. Daardoor konden zij, nota bene de nummer twee in deze derde klasse A, toch de gelijkmaker noteren. Maar als deze scheids na deze 2-2 zover in de extra tijd direct na onze aftrap affluit dan klopt het toch echt niet”, aldus assistent-scheidsrechter Martin Groeneveld van de thuisclub.

Warmunda-trainer Alan Campfens kon door de schorsing van Jasper Kortekaas en de geblesseerde Luuk Holverda bijna hetzelfde team op de been brengen dat twee weken geleden van ASC verloor. Hamza Harmouch en Sjoerd van der Voort waren nu hun prima vervangers. De thuisploeg kon aan de bak want RKDES (Rooms Katholieke sportvereniging Door Eendracht Sterk) uit Kudelstaart kwam op bezoek. Zij stonden tweede met 35 punten waar de blauwwitten negende stonden met 21 punten en uit was er ook nog met 4-2 verloren.

Op het zonnige sportpark Het Overbos zette het in het knalgeel gehulde RKDES, de kanaries uit de polder, in het begin de toon ondanks de voortdurende stroom van verbale tips van Campfens richting zijn spelers. Gevaarlijkste man bij de uitploeg was de rechtervleugelverdediger Daan Duizendstra, een prachtige naam voor een voetbalstrip als opvolger van ‘Appie Happie’, die voortdurend langs de zijlijn opstoomde om spits Rick Verkuijl met prachtige voorzetten aan het werk te zetten. Na een twintig minuten zorgde Selmo Kurbegovic voor de blauwwitten voor het eerste gevaar. Uit een schitterende voorzet van Van der Voort schoot hij na een mooie passeeractie van twintig meter snoeihard op de rechter doelpaal. Toch was het de uitploeg die het beste van het spel had met een beter verzorgde opbouw, waar Warmunda meer de lange bal hanteerde. Daar werden Kurbegovic en zijn collega-aanvaller Chafik Belmamoune geregeld afgefloten vanwege buitenspel. Groeneveld: ,,De scheids nam klakkeloos elk vlagsignaal van mijn collega aan de overkant over. Ik begreep van onze spelers dat het zeker niet altijd terecht was.”

Met nog een kwartier te spelen in de eerste helft knalde Belmamoune hard van rechts de bal hoog in de touwen achter de kansloze RKDES-doelman, 1-0. Dit doelpunt werd ingeleid door centrale verdediger Brian van Noort met een splijtende diepe bal op Kurbegovic, die op zijn beurt Niels Dijkstra aan het werk zette. Zijn inzet spatte op de paal uiteen waarna Belmamoune het kon afmaken. Er was veel (verbaal) onbegrip aan de kant van de thuisploeg over genomen scheidsrechterlijke beslissingen. Warmunda-aanvoerder Nick Arnst uitte kort voor rust een zeer terechte oerschreeuw: ,,Mond houden, voetballen!” Voor dat laatste waren de 79 supporters dan toch ook naar het sportpark gekomen?

De pupil van de week, Tess Schuiling, die in de rust in de bestuurskamer het shirt en de lederen bal met spelershandtekeningen mocht ontvangen uit handen van de voorzitter, had een 3-3 uitslag voorspeld. Zou ze gelijk gaan krijgen? Kort na rust liet RKDES de 1-1 aantekenen doordat de van een gave traptechniek voorziene Lennart Kok de hoekschop in een keer het doel in liet draaien achter doelman Arthur van Dam. Het spel ging hierna heen en weer, in de geest van Drs. P, beide ploegen kregen kansen. Topscorer Kurbegovic benutte een van de mogelijkheden en scoorde op eenvoudige wijze na ruim een kwartier in de tweede helft de 2-1.

Warmunda zakte wat in en liet RKDES komen en… dat deden ze dan ook met opgestroopte mouwen. Ze creëerden diverse kansen, maar door prima werk van doelman Van Dam bleef Warmunda op voorsprong. Assistent-scheidsrechter Groeneveld (foto hieronder) van Warmunda: ,,Zo zonde dat we toen niet konden scoren uit die counters van Kurbegovic en Dijkstra. Dan gooi je de wedstrijd helemaal op slot. Nu hielden we de tegenstanders in de wedstrijd en pompten ze voortdurend de bal hoog bij ons in de zestien.”

Campfens bracht Koen Mastemaker als verse kracht in en kort voor het einde mocht Luuk Holverda, een verdediger, de met kramp uitvallende aanvaller Belmamoune komen vervangen. Nadat de officiële speeltijd voorbij was, was het woordje ‘tijd’ het meest te beluisteren zelfstandig naamwoord buiten en binnen de lijnen. De scheidsrechter was er ongevoelig voor en diep, heel diep in de extra speeltijd lukte het RKDES de gelijkmaker te laten aantekenen, 2-2. Wat een ongelofelijke tegenvaller voor de moegestreden blauwwitten en hun supporters. Na de aftrap was het direct ‘einde oefening’ en floot de scheidsrechter voor het laatst.

Met deze 2-2 eindstand belandde Warmunda op plek elf op de ranglijst van deze derde klasse A met 22 uit 17 (27-33) en bleef RKDES tweede met 36 uit 18 (45-27). Op eerste paasdag speelt Warmunda uit tegen hekkensluiter Bernardus, veertiende met 13 uit 19. Eerder dit seizoen was er thuis met 2-1 gewonnen, maar zij wonnen nu zelf vandaag uit bij ASC met 2-3 dus dat geeft de oranjewitten zeker extra energie. Of het een (paas)eitje gaat worden voor Warmunda komende zondag, dat zal nog moeten blijken.

Warmunda – RKDES 2-2 (1-0). 30.Belmamoune 1-0, 51. Kok 1-1, 63. Kurbegovic 2-1 en 90.+7. Van Veen 2-2. Scheidsrechter: V. Karagantcheff. Toeschouwers: 79.

Warmunda: Van Dam, Solleveld, B, van Noort, Van der Voort,  M. van Noort, Harmouch (70. Mastemaker) Balmamoune (83. Holverda), Dijkstra, Kurbegovic, Arnst en El Kourami.

RKDES: Kraak, Duizendstra, Overvliet, Pronk, Van Veen, Spaargaren (74. Lentjes), Endhoven, Van Putten, Kok, Van Koert en Verkuijl.