Derde klasse A (zondag) – ,,Het had wel 0-7 kunnen staan met de rust als die lui van WVC hun vizier op scherp hadden staan. Ben benieuwd wat het gaat worden de tweede helft, want bij ons is het zeker nog geen team”, aldus de zichtbaar teleurgestelde Warmunda-supporter terwijl hij de paraplu strak boven de kale kruin hield om zich tegen de immer vallende regen te beschermen.

Uiteindelijk werd het na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Fred van der Ploeg 1-6 voor WVC op sportpark Overbos in Warmond. Een bittere tegenvaller voor iedereen die Warmunda een warm hart toedraagt. Maar er staat ook bijna een geheel nieuw team binnen de lijnen met alleen Nick Arnst, Jasper Kortekaas, Brian van Noort, Luuk Holverda, Koen Mastemaker en Hamza Harmouch als bekende gezichten van vorig seizoen. Maar ook buiten de lijnen was er in de persoon van de bevlogen trainer Ayhan Gargili en zijn technische staf veel veranderd. Daarentegen waren bekende WVC-stakeholders als Roy Weenink, Luc Gies-Broesterhuizen, Arne van Klink en Lars Verdel wel aanwezig, en hoe.

Waar de thuisploeg één nieuw elftal op zondag heeft spelen was er bij WVC juist besloten de zaterdagtak op te heffen en het prestatievoetbal op zondag te organiseren. Daardoor kwamen er vijf goede spelers van de zaterdag over naar dit zondagteam. En hoe was de K.N.V.B. omgegaan met de redelijke leegloop van zondagclubs? De derde en vierde klasse zijn in vier poules van vijftien ploegen samengevoegd. Zo speelt Warmunda eerst zeven thuis- en uitwedstrijden waarna er in een promotie- en degradatiepoule het tweede deel van de competitie wordt afgewerkt. Maar hoe zou de thuisploeg na een redelijke competitievoorbereiding naar voren komen tegen angstgegner WVC waar in de laatste acht wedstrijden maar één keer gelijk werd gespeeld en de rest verloren?

WVC pakte direct het initiatief, combineerde makkelijk met Weenink en Verdel immer aanspeelbaar. Bij de blauwwitten waren het de routiniers, aanvoerder Imac Necmettin en Özkan Özmen, die de lijnen probeerden uit te zetten. Trainer Gargili begeleidde dit alles gedurende de gehele wedstrijd, staande langs de lijn in de striemende regen, met aanwijzingen in de categorie van ‘kantelen’, corrigerende opmerkingen naar zijn spelers zo ook een enkele prikkelende verbale actie naar de scheidsrechter en zijn beide assistenten. Maar de grote kansen waren er wel direct voor de uitploeg en het waren de zeventienjarige David Vermeer, de aalvlugge linkerspits Stijn Rietbroek, Gies-Broesterhuizen met een fabuleus schot in de kruising van dertig meter en Weenink die voor een dik verdiende 0-4 ruststand zorgden. Het was dat Verdel weinig geluk kende met twee briljante afstandsschoten en andere scrimmages voor het Warmunda-doel net goed afliepen anders was de ruststand echt desastreus voor dit nieuwe team.

Beide teams waren in de tweede helft ongewijzigd en de woorden van trainer Gargili in de rust waren zichtbaar niet aan dovemansoren besteed want Warmunda zette direct meer druk op WVC. Uit een voorzet van Van Noort scoorde kort na de thee de immer opstomende Oussama Bakiri de verdiende 1-4. Elke Warmunda-supporter zette de paraplu of de zuidwester op de kop nog eens goed en ging er goed voor staan maar… het bleef bij deze oprisping. Het was Van Klink die na twee schitterende combinaties, met Weenink wederom in een beslissende rol, voor de 1-6 eindstand zorgde waar dezelfde Weenink met een briljante volley van bijna dertig meter zijn inzet op de paal naast de jonge Warmunda-doelman Joran Kret, overgekomen van Teylingen, ook nog uiteen zag spatten.

Waar er bij beide ploegen veel kleine blessures waren, zo ook veel oponthoud, liet Van der Ploeg niet veel langer doorspelen dan de reglementaire negentig minuten. ,,Kunnen ze ook met elkaar eerder gaan kijken hoe ze het komende week gaan aanpakken. Er zijn best mogelijkheden met deze jongens, maar het moet nog echt een team worden”, sprak de zeiknat geworden Warmunda-supporter op weg naar de droge, gezellige en warme kantine waar hij zijn stukgewaaide paraplu achteloos in de prullenbak deponeerde.

Komende zondag gaat Warmunda naar RKDES in Kudelstaart waar vorig seizoen thuis 2-2 tegen werd gespeeld en uit met 4-2 werd verloren. Maar eerst wacht komende dinsdag 25 september thuis om 20.00 uur hun eerste wedstijd om de Rabobank LAV Cup en wel tegen v.v. Zwammerdam. En die zijn met een 2-1 thuiszege op Blauw Zwart de competitie wel lekker begonnen. Een beter oefenmoment in wedstrijdvorm kan trainer Gargili en zijn staf zich niet voorstellen. Aan de bak dus!

Warmunda- WVC 1-6 (0-4). 23. Vermeer 0-1, 31. Rietbroek 0-2, 45. Gies-Broesterhuizen 0-3, 45.+2 Weenink 0-4, 48. Bakiri, 62. Van Klink 1-5 en 90. Van Klink 1-6. Scheidsrechter: F. van der Ploeg. Toeschouwers: 47.

Warmunda: Kret , Arnst. Imac, Bakiri, Kortekaas, Peker, Van Noort (63. Smit), Holverda, Mastemaker, Özmen (84. Missiria) en Harmouch (86. Van de Wetering).

WVC: Nugteren, Van Ruiten, Disseldorp, Romero Fuster (68. Wesselman), Huigsloot (75. Van der Zwet), Verdel, Gies-Broesterhuizen (66. Van Veen), Vermeer, Van Klink, Weenink en Rietbroek.