Deze week plaatste onze redactie de nieuwe spelerscarrousel. Daarin werd vermeld dat Warmunda er weer een speler bij krijgt, afkomstig van een eersteklasser. Maar eens kennis maken met Emre Peker.

Warmunda maakte deze week bekend dat de club opnieuw een speler aan de selectie voor het komende seizoen kan toevoegen.  Nadat eerder routiniers Özkan Özmen en Necmettin Imac voor de ploeg  van de nieuwe trainer Ayhan Gargili kozen, kondigde  ook Emre Peker, nu nog uitkomend voor de Amsterdamse zondag eersteklasser AGB, aan naar de Warmondse zondag derdeklasser  over te stappen.  Een toch wel verrassende overstap, want de 21-jarige Peker (foto in het midden) staat in het Amsterdamse voetbalwereldje bekend als een zeer talentvolle middenvelder.

Peker  geeft aan LeidenAmateurVoetbal  een nadere toelichting op zijn keuze voor Warmunda. Peker: ,, Ik ben met AGB de laatste 2 seizoenen kampioen geworden en we zijn van de 3e klasse naar de 1e klasse gepromoveerd. Ik speel hier sinds mijn 16e ik in het eerste en vind dat het na 5 jaar tijd is voor een volgende stap. Ik wist dat mijn medespeler Necmettin Imac, die ik als mijn broer beschouw, naar Warmunda zou gaan. Hij was op de hoogte van mijn wens om iets nieuws te gaan doen en na een gesprek met hem en met trainer Gargili heb ik besloten ook voor Warmunda te kiezen.  Waarom ik van een eersteklasser naar een derdeklasser vertrek?  Er waren ook mogelijkheden om in de omgeving van Amsterdam te gaan voetballen , maar ik zie de overstap naar Warmunda vooral als een groot avontuur. Ik vind het mooi om te gaan voetballen in een omgeving die mij voor mij totaal onbekend is. Daarnaast zie ook zeker een sportieve uitdaging bij Warmunda. Met AGB speelden we een paar jaar terug ook nog in de derde klasse en we spelen nu op een hoger niveau, waarom zou dat bij Warmunda ook niet mogelijk zijn?  Ik weet dat het voetbal in deze regio leeft, dat wil ik zelf  ook meemaken.  Ik heb bij AGB een mooie tijd gehad en blijf zeker nog bij de club komen.  Voordat ik bij AGB vertrek wil ik in ieder geval  hier afscheid nemen als 1e klasser.  We zijn nog niet veilig en hebben in de laatste wedstrijden nog wat puntjes nodig om zeker te zijn lijfsbehoud.  Ik kijk er in ieder geval naar uit om volgend seizoen voor Warmunda uit te komen.’

LeidenAmateurVoetbal wenst  Emre Peker veel succes bij zijn nieuwe club Warmunda!