HomeZaterdagDerde klasseWijsman: ,,Op mannelijkheid zijn we afgetroefd door Koudekerk''

Wijsman: ,,Op mannelijkheid zijn we afgetroefd door Koudekerk”

-

Op technisch vlak zijn de meeste spelers van Kagia beter dan die van Koudekerk. ,,Maar daar win je geen wedstrijden mee”, concludeerde Anton Wijsman, die zijn ploeg met 3-2 zag verliezen van de roodwitten ondanks een 0-1 voorsprong. ,,We moeten onszelf wel een keer de spiegel voorhouden. Dat zeg ik regelmatig tegen ze, maar blijkbaar zitten er zó veel barsten in dat ding dat ze er niet eens in kunnen kijken. Ik neem het ze wel behoorlijk kwalijk.”

Na een mindere openingsfase, waarin Koudekerk twee opgelegde kansen kreeg, waren de Lisserbroekers in het vervolg de betere ploeg. Onder anderen Kagia-middenvelder Timo Sluymer was dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Tony van Ooi die even later in de fout ging toen hij Joey van Beelen aantikte in de zestienmeter. De bal ging op de stip en Rens Lamboo benutte kans vanaf elf meter: 0-1.

Nog voor rust kwam Koudekerk langszij. Nadat middenvelder Tijs van der Schinkel het veld moest verlaten met een dikke knie, scoorde Sidney de Schepper uit de eerstvolgende aanval. ,,Dorus van der Voort was nog niet warm. Daarom stonden we even met tien man. Het enige wat we op dat moment moeten doen is die bal naar voren schieten en met een voorsprong de rust halen.”

Dat gebeurde dus niet en na rust ging er nog meer fout bij de bezoekers. ,,We hebben zoveel persoonlijke fouten gemaakt en zonder geloof in eigen kunnen gespeeld”, zag Wijsman. ,,Op mannelijkheid werden we afgetroefd, we waren niet volwassen genoeg. Ik kan er ook moeilijk mee leven dat we die goals tegenkrijgen. We lopen met z’n allen naar voren, terwijl ik denk: ‘probeer nou eerst eens doelpunten te voorkomen’. Daar moeten we echt aan gaan werken, anders wordt het nog een moeilijk seizoen.”

Via Kevin Veltman en Jordy Melchert (strafschop) liep de thuisploeg vervolgens uit naar 3-1. Van Beelen deed nog wel iets terug, maar Kagia kwam vervolgens niet meer in de buurt van de gelijkmaker.

Wijsman bleef daardoor met zijn team zevende op de ranglijst, maar zag tegelijkertijd de ploegen onderaan iets dichterbij komen. De vertrekkende trainer zal ongetwijfeld met een goed gevoel zijn periode in Lisserbroek willen afsluiten. Voor volgend seizoen heeft hij nog geen nieuwe klus. ,,Ik ben straks vrij man en kan doen en laten wat ik zelf wil. Het zou zomaar kunnen dat ik een sabbatical neem, want momenteel ziet het er niet heel rooskleurig uit.”