Derde klasse A (zaterdag)- Hekkensluiter Leiden kwam zaterdag in actie tegen het hooggeplaatste Van Nispen. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Een resultaat waar de Morsbewoners vooraf zeker voor hadden getekend, mede gezien de ruime nederlaag in de heenwedstrijd. Achteraf riep deze uitslag ook wat tegenstrijdige gevoelens bij de mannen van Cees van Tongeren. Een overwinning voor VV Leiden was zaterdag namelijk ook zeer goed mogelijk geweest.

Middenvelder Yannick van der Meel: ,,We begonnen redelijk goed in de 1e helft en we stonden goed. Van Nispen liet ons de bal en we waren dus veelvuldig in balbezit. We kregen nog een goede kopkans via Sipan Khalid, maar zijn poging was helaas net niet doeltreffend.”

Voor Van der Meel betekende de wedstrijd tegen Van Nispen  trouwens zijn eerste basisplaats sinds lange tijd. Een voor de winterstop opgelopen blessure (een verrekking van een mediale knieband) zorgde ervoor dat de 25-jarige medewerker bij een kinderdagverblijf een tijdlang niet in actie voor zijn club kon komen. Van der Meel stort zich  trouwens na dit seizoen op een hele andere uitdaging: in september start hij met de deeltijd-PABO-opleiding om uiteindelijk als leerkracht in het basisonderwijs aan de slag te kunnen gaan.

Het scheelde niet veel of  Van der Meel had zich bij zijn rentree ook nog als matchwinnaar kunnen laten kronen. Van der Meel: ,,Ik schoot  de bal binnen het 16-metergebied in de uiterste hoek buiten het bereik van de Van Nispen-keeper, maar een verdediger van hun wist nog op het laatste moment redding te brengen. Ik telde hem al.  Jammer dat die bal er niet in gaat, de drie punten zijn in deze fase van de competitie voor ons natuurlijk meer dan welkom. Al met al mogen we ook weer niet ontevreden met een gelijkspel tegen een sterke ploeg als Van Nispen, elk puntje is er één voor ons.’’

Van der Meel is alweer bezig aan zijn derde seizoen bij VV Leiden, na eerder actief te zijn geweest bij DoCoS, UVS en opnieuw DoCoS. Met deze laatste club werd hij kampioen van de 4e klasse, waarna hij door een ernstige blessure (gescheurde kruisbanden) bijna 2 jaar niet in actie kon komen. Na zijn herstel klopte VV Leiden bij Van der Meel aan de deur, waar vroegere voetbalvrienden van hem eerder ook al onderdak vonden. Door dit resultaat liepen de Leidenaren weer een puntje in op WDS, die hun wedstrijd tegen Kagia zagen worden afgelast door de winterse weeromstandigheden.

Van Tongeren deelde de mening van de middenvelder. ,,Voorafgaand aan dit duel had ik ook mijn handtekening gezet onder een punt. Van Nispen is een van de betere ploegen in deze klasse. Al met al hebben we weinig weggegeven. Zelf werden we ook niet vaak gevaarlijk, maar als er een ploeg had moeten winnen waren wij dat. Ik vind dat we een goede teamprestatie hebben neergezet. Dit geeft vertrouwen naar het restant van de competitie. We gaan komende dinsdag tegen Foreholte, voor de Rabobank LAV Cup, trachten het vertrouwen verder op te vijzelen.”

Basisopstelling VV Leiden: Van der Meulen, Van Egmond, Frankhuizen, Schreuder, Te Hennepe, Hamelink, Hage, Van der Meel, Sjaardema, Khalid, Devilee.

Foto’s: met dank aan Stan van der Meel