Derde klasse A (zaterdag)- Soms moet je als LAV-verslaggever een beetje mazzel dat je bij clubs komt waar ze je goed kennen. Ondanks dat het zonnetje scheen en het heerlijk Hollands winterweer was, stond er een guur windje en viel het niet mee om het pennetje vast te houden en iets zinnigs aan het papier toe te vertrouwen. Nou kost me dat normaal al moeite laat staan bij deze gevoelstemperatuur. Echter de Lugdunum-kantinebeheerder,Robin Boom, was zo vriendelijk om mij de sleutel van de radiokamer te verstrekken zodat uw verslaggever lekker bij de warme kachel in alle rust zijn verslag kon schrijven.

‘In alle rust’ , nou vergeet het maar, concullega Cees van Tongeren, trainer van vv Leiden en waarmee ik mooie jaren beleefde bij Lugdunum, vader Chris van Tongeren, mijn Koudekerk-collega Jarno Verweij en leider Rijk Oppelaar sloten aan in de warme ruimte. En als klap op de vuurpijl wandelde ook nog Henk de Cler binnen, nou dan weet je het wel………….

Vanaf het begin dicteerde Van Nispen het spel in een 1:4:3:3 opstelling met roulerende middenvelders en drie gevaarlijke voorwaartsen die de achterhoede van LSVV handen vol werk bezorgden. Regelmatig zakten de vleugelspitsen uit om op het middenveld aan de bal te komen en met slimme balletjes hun collega’s aan het werk te zetten. De ene corner volgde op de ander, een bal werd van de lijn gehaald en ook doelman Thomas Waasdorp moest aan de bak.

LSVV kon niet anders dan 9 man achter de bal houden met alleen Jiddo Doornenbal voorop en de ruimtes klein houden om vanuit de omschakeling toe te slaan. En zo geschiedde, vanuit zo’n moment was Doornenbal ineens weg tussen het centrale duo, de Zilkse keeper kwam net te laat bij de bal waardoor Doornenbal hem kon verschalken met een leep stiftje en zo stond tot ieders verrassing de 1-0 op het scorebord. LSVV was tot dan toe nog amper over de middenlijn geweest…

Van Nispen is een ploeg met de nodige ervaring dus raakte niet echt in de war, het tempo ging iets omhoog en de aanval werd gezocht. Echter LSVV kwam een fractie erna bijna op 2-0, Joost Wijnakker loste een prima schot dat ternauwernood uit de bovenhoek getikt kon worden door goalie Van Hensbergen.

Gelukkig voor de Van Nispen–aanhangers bleef ze dat bespaard en konden de drie gevaarlijke en ook slimme spitsen van der Vlugt, Cornelissens en Koemans steeds nadrukkelijker op de poort van Waasdorp rammelen. Bij één van die acties werd Cornelissens onreglementair gestuit met een vrije trap randje 16 meter tot gevolg. Cornelissens zette zich achter de bal en schoot de bal door de muur tegen de touwen waarbij Waasdorp niet goed reageerde op de beslist houdbare bal. Die caramboleerde via zijn lichaam tegen het netje. De stand was weer gelijkgetrokken, 1-1.

Van Nispen bleef gedurende de eerste helft de bovenliggende partij. Veel loopacties in de diepte zowel vanuit het middenveld als bij de spitsen dan weer komend in de bal om een combinatie op te zetten, zonder dat het een sprankelend potje werd.

Zoals gezegd zijn de voorwaartsen van Van Nispen jongens die de kneepjes van het vak kennen en regelmatig van positie wisselden. Zo was Cornelissens uitgeweken naar de linkerkant van het strafschopgebied, wist zich met een goede individuele actie naar binnen vrij te spelen en in de korte hoek raak te schieten, 1-2. Met die stand werd ook de rust bereikt.

Na het nuttigen van een lekker bakkie koffie ging uw verslaggever eens goed zitten voor de tweede helft. Hoe zou LSVV de achterstand gaan bestrijden en gingen ze het de subtopper nog heel moeilijk maken?

Direct na het fluitsignaal trok LSVV ten strijde, een goede actie van van Guus van Kessel eindigde op het hoofd van Doornenbal die de bal naast kopte. Niet gek lang daarna kon Gideon Loos een gevaarlijk schot lossen die echter naast de Zilkse goal tegen de recameborden spatte.

Van Nispen geloofde het allemaal wel en deelde wat speldenprikken uit. Zo verscheen Kok alleen voor Waasdorp waarbij de laatste als winnaar uit de strijd kwam. Met een beetje meer overtuiging en gogme had Van Nispen de stand eenvoudig kunnen uitbouwen maar het tempo ging uit de wedstrijd die uiteindelijk doofde als een nachtkaars met een 1-2 eindstand op het scorebord. LSVV’70 is door deze nieuwe nederlaag meer in de verdrukking gekomen in de staart van de ranglijst. Alle hens dus (weer) aan dek voor Freek Jansen, die dit keer ontbrak, en de zijnen.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Van Beuningen, Huisman, Van Luxemburg, Leugering, Van der Graaf, Loos, Groenendijk, Wijnakker, Doornenbal, Van Kessel.

Basisopstelling Van Nispen: Van Hensbergen, Schoenmakers, R. van der Vlugt, De Ridder, Davina, Annegarn, Kok, Polman, I. van der Vlugt, Cornelissens, Koemans.