Derde klasse A (zaterdag) – ,,We hebben met deze dik verdiende 0-1 uitzege op het veel hoger geplaatste Van Nispen een prima stap gezet naar lijfsbehoud in deze derde klasse A. Knap als je weet dat we thuis in november door hetzelfde team nog met 1-6 kansloos van de mat werden gespeeld. En zeker belangrijk als je ziet dat de nummers negen en tien t/m dertien in deze spannende klasse ook punten pakten. We hebben er keihard voor gewerkt dus met deze drie punten waren we na afloop meer dan blij. Maar we zijn er zeker nog niet, de laatste twee wedstrijden moeten we er weer staan net als tegen Van Nispen om de twee punten voorsprong op de gevaarlijke plek twaalf te behouden, sprak de bevlogen Koen Woudenberg, aanvaller van Zwammerdam.

Hadden de jongens van de vertrekkende Zwammerdam-trainer Rob de Lange kracht geput uit de 0-1 zege afgelopen zaterdag op concurrent LSVV’70? Zou het thuis in De Zilk altijd sterk acterende Van Nispen erin slagen om de veel scorende en immer gevaarlijke voorwaartsen Jon-Joost Cornelissens en Ivo van der Vlugt weer in stelling te brengen? Twee vragen die bij de meegereisde groen-witte supporters door het hoofd spookten, kort voor aanvang van deze wedstrijd. Deze twee voorwaartsen waren vooral in positief opzicht verantwoordelijk voor de tweede plek van de thuisploeg met 42 uit 23 waar Zwammerdam een tikkeltje lager stond, tiende met 25 uit 23.

,,We hielden het vanaf het begin achterin goed dicht en lieten ons zeker niet overlopen zoals in de thuiswedstrijd. Alleen bij balbezit waren we te slordig, de juiste laatste voorzet op maat ontbrak teveel waardoor we ook zelf geen echte kansen konden realiseren. Het waren juist de spelers van Van Nispen die een tweetal grote kansen op een voorsprong kregen. Zeker het schot op de kruising boven onze doelman Emiel Samsom deed onze supporters met het groen-witte bloed in de aderen beven”, sprak Woudenberg resoluut.

In de rust besloot Zwammerdam-trainer De Lange nog niet te wisselen en hamerde hij vooral op het bij balbezit rustig blijven spelen. Het werd allengs voor alle toeschouwers duidelijk dat door de warmte, maar ook door de lagere trainingsintensiteit van de zaterdagtak van Van Nispen, in de tweede helft er meer gaten kwamen in de veldbezetting bij de thuisploeg. Woudenberg: ,,Het was Donny van der Neut die zijn tweede honderd procent-kans wist te benutten met nog een klein kwartiertje te spelen. Iets eerder had hij een vette kans gemist door net voor eigen succes te gaan waar hij mogelijk beter af kon legen op de mee opgestoomde topscorer Daniel van Leeuwen. Nu werd zijn inzet gekeerd door hun doelman.”

Van Nispen was qua teamsamenstelling deze middag op volle sterkte, maar ook met voortdurende lange ballen in het laatste kwartier van deze wedstrijd op hun lange voorwaartsen konden ze geen echte potten breken. Het was voor de groenwitten dan ook redelijk eenvoudig om deze wedstrijd uit te spelen. Woudenberg: ,,Zelf had ik een paar kleine kansjes, maar ook de vette kans vanaf elf meter na een heerlijke voorzet van Van der Neut kon ik helaas niet verzilveren. Maar reken maar dat we net als de begeleiding en onze  supporters bij het laatste fluitsignaal opgelucht waren dat we deze drie punten mee naar Zwammerdam konden nemen.”

Met deze 0-1 uitzege komen de groenwitten nu op 28 uit 24 (45-50) op een negende plek waar de thuisploeg een plaatsje zakt naar plek drie met 42 uit 24 (54-28). Komende zaterdag wacht de zeer belangrijke pot thuis tegen Blauw Zwart, op plek acht met 29 uit 24 na hun thuisverlies tegen vv Leiden. Eerder werd er uit 0-0 gespeeld, dus de Dammers zullen nu in deze wedstrijd moeten doorpakken wetende dat de laatste wedstrijd 26 mei uit tegen het zeer hoog geplaatste FC Oudewater is. Wat gaaf om te zien dat voetbal in deze competitiefase er nog zoveel toe doet.

Van Nispen – v.v. Zwammerdam 0-1 (0-0). 77 Van der Neut 0-1.

Basisopstelling v.v. Van Nispen: Van Hensbergen, Davina, R. van der Vlugt, De Ridder, Schoenmakers, Kok, Segaar, Van der Plas, I. van der Vlugt, Cornelissens, Koemans.

Basisopstelling v.v. Zwammerdam: Samsom, Peters, Van Dorp, Van den Berg, De Bruin, Schmand, Van der Neut, L. Kremer, M. Bons, Woudenberg ,Van Leeuwen.