Derde klasse A (zaterdag)- ,,Onze trainer zei na de wedstrijd dat Koudekerk hier een punt heeft gestolen”, aldus Zwammerdam-buitenspeler Mitchell Bons.  De nummer elf en twaalf van de ranglijst waren erop gebrand om te winnen, want een zege betekende enige afstand nemen van nacompetitieverplichtingen voor lijfsbehoud. Na negentig minuten stond er een 2-2 stand op het scorebord en was het boekje van de scheidsrechter vol vanwege de vele gele kaarten.

Bons: ,,Het eerste half uur hadden wij de volledige controle. We kwamen er best vaak doorheen, maar creëerden eigenlijk niet veel.  Hierdoor bleef het een open wedstrijd. In de eerste helft hadden wij meer dan één keer moeten scoren.”

De ploeg van trainer Rob de Lange wist nog wel op voorsprong te komen.  Bons passeerde met een goede actie zijn directe tegenstander en kon zo collega-aanvaller Daniel van Leeuwen in stelling brengen.  De spits faalde niet en tekende zo voor de openingstreffer (1-0).  Niet lang na dit doelpunt scoorden de bezoekers  de gelijkmaker.  Een goed genomen vrije trap van Ricardo van Rijswijk was doelman Emiel Samsom te machtig (1-1). Vlak voor rust nam Koudekerk de leiding in de wedstrijd. De gasten profiteerden van een ongelukkig moment in de Zwammerdam-defensie  (1-2) via Joren Roosenbrand.

Na de theepauze ging de wedstrijd meer gelijk op. Zoals de stand op de ranglijst al deed vermoeden, deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder. Aan het eind van de tweede helft voerde Zwammerdam de druk verder op  en ging  het op jacht naar de gelijkmaker. Met een goede pass van achteruit werd Van Leeuwen bereikt.  De puntspeler omspeelde de keeper en kon zo voor zijn tweede treffer van de dag tekenen. ,,We kunnen wel stellen dat Daniel een neusje voor de goal heeft, hij is de laatste tijd lekker bezig”, aldus collega-aanvaller Bons.

De buitenspeler tot slot: ,,We komen steeds dichterbij de onderste twee plekken te staan. Met dat gegeven in het  achterhoofd is het ontzettend zuur dat we niet meer uit de eerste helft hebben kunnen halen. We krijgen genoeg complimenten van toeschouwers en tegenstanders, maar we staan steeds zonder de gewilde drie punten.  Het wordt tijd dat we weer eens gaan winnen. Ik zie ons niet degraderen, maar we moeten gewoon weer een keer lekker drie punten pakken.”

Ronald Rosdorff, trainer van Koudekerk, had een wedstrijd gezien die alle kanten op kon. ,,Dan hadden zij het overwicht en dan paktehn wij de regie weer over. Dat was zeker in de tweede helft het geval. Voor de neutrale toeschouwer was het een zenuwslopende en spannende wedstrijd in elk geval. Al met al denk ik dat deze uitslag wel in orde is en later zal blijken wat dit punt waard is geweest. Wij zijn er in elk geval nog lang niet en hebben ook een zwaar programma voor de boeg. Maar ja, geen enkele ploeg wint zijn wedstrijden makkelijk op de kampioen na. Er is in elk geval genoeg spirit in mijn ploeg om te overleven.”

Zwammerdam – Koudekerk 2-2 (1-2).

Basisopstelling Zwammerdam:  Samsom, De Bruijn, Van Dorp, Reijers, Peters, Kremer, Schmand, Van der Neut, Woudenberg, Van Leeuwen, Bons.