HomeZaterdagDerde klasseZwammerdam geeft vroege voorsprong weg

Zwammerdam geeft vroege voorsprong weg

-

Derde klasse A, zaterdag- ,,Achteraf mogen we nog blij zijn met een punt”, zei Zwammerdam-middenvelder Koen Woudenberg, het broertje van Lucas Woudenberg (verdediger van SC Heerenveen). Zijn ploeg verspeelde nog voor de pauze een 0-2 voorsprong bij CVC Reeuwijk en kwam in de tweede helft nog goed weg, toen de thuisploeg nog een strafschop miste voor de winnende treffer.

Binnen zes minuten zorgden Jordi de Groot en Koen Woudenberg voor een 0-2 voorsprong. ,,We waren heer en meester”, vond Woudenberg, die de thuisploeg halverwege de eerste helft de aansluitingstreffer zag maken. ,,Dat was echt compleet onnodig. We hebben zelfs kansen gehad op de 0-3. Bij 0-3 mag je het niet meer weggeven, maar bij 0-2 eigenlijk ook niet. Zeker niet na zo’n vroege voorsprong, dat hadden we gewoon uit moeten spelen.”

Vooral over de rechterflank liep het goed bij Zwammerdam. Mitchell Bons was twee keer de aangever bij de eerste twee goals. ,,Daar lag de ruimte voor ons, aan de zijkant lag hun zwakte. We sloegen heel goed de middelste linie over, want achter hun laatste linie lag de meeste ruimte. Na de 0-2 voorsprong gingen we naar achteren lopen. Eigenlijk onbewust, terwijl we op dat moment gewoon druk naar voren hadden moeten geven. We sloegen ook geen linie meer over. Na de aansluitingstreffer raakten we een beetje in paniek.”

In de tweede helft had CVC Reeuwijk het overwicht volgens Woudenberg. ,,Zij waren beter en wij probeerden er via de counter uit de komen. We kregen zelf nauwelijks kansen, we waren maar wat aan het rommelen. Wat dat betreft mogen we, zoals ik al eerder zei, blij zijn dat we nog een punt hebben overgehouden.”

In de slotfase stopte goalie Emiel Samson nog een strafschop, waardoor Zwammerdam een nederlaag bespaard bleef. De formatie van trainer Jack Harmsen staat daardoor na vier speelronden op vier punten, op de tiende plek. Een puntenaantal waar Woudenberg vooraf niet voor had gerekend. ,,Dat is veel te weinig. Ik wil niet weer hetzelfde jaar als vorig seizoen.”

Toen ontliep ‘Damme’ ternauwernood de nacompetitie tegen degradatie, door als negende te eindigen in de Derde Klasse A. ,,Dit seizoen moet dat beter. Het seizoen is natuurlijk nog vroeg, maar we hebben nu al een achterstand opgelopen ten opzichte van de bovenste ploegen. We moeten de komende weken weer een beetje terugkomen.”

Aanstaande zaterdag treft Zwammerdam op eigen veld Sporting Leiden, dat afgelopen weekend in de slotfase met 4-3 te sterk was voor NSV’46. ,,We moeten vertrouwen houden”, aldus Woudenberg. ,,Tot op heden hebben we twee duels verloren, maar we zijn nooit kansloos geweest. Daar moeten we aan vasthouden.”

Foto’s: met dank aan Jaap Peters