Derde klasse A (zaterdag) – ,,We houden goede moed, ook al ging het vandaag uit bij DWO net als vorige week thuis tegen nummer vijf Be Fair in de extra tijd mis en werd het geen 2-2 maar weer een 3-2 nederlaag. Balen dat het zo weer gebeurt, maar in deze fase van de competitie valt de euro elke keer voor ons de verkeerde kant op. We klampen ons maar vast aan het idee dat we voetballend voor weinig ploegen in deze derde klasse onder hoeven te doen”, sprak de enthousiast verhalende Daniel van Leeuwen, topscorer van Zwammerdam.

Thuis hadden de groenwitten 1-1 gespeeld en ze namen nu de negende plek in met 21 uit 18 waar DWO wat stapjes hoger stond met een derde plek en 31 uit 18. Op het mooie Zoetermeerse sportcomplex in het Westerpark bleek het grasveld al eerder te zijn afgekeurd (?) zodat naar het kunstgras moest worden uitgeweken. Van Leeuwen: ,,DWO was met hun behendige en technische spelers wat sterker aan de bal, dus het kunstgras paste ze perfect. Maar achterin waren ze best kwetsbaar. En daar kon ik na een half uur mooi van profiteren na een fraaie doorgekopte bal van Lars Kremer.”

Dat Kremer de aangever van deze 0-1 was na zijn opgelopen knieblessure vorige week zaterdag was al een mirakel. Maar na het betere kneedwerk van de fysiotherapeut afgelopen week was hij weer speelklaar, en hoe! ,,Had ik bijna nog voor de 0-2 gezorgd toen een zondagsschot van mij van zeker dertig meter op de paal uiteen spatte”, liet de Zwammerdam-topscorer met een grote glimlach weten. Aanwezige supporters benoemden dat schot al de revival van de afstandsschoten van Arie Haan bij de W.K. van 1978. Maar in het Westerpark van vandaag was het DWO dat kort voor rust de gelijkmaker maakte.

Na de rust was de thee bij de Zoetermeerse thuisploeg zichtbaar sneller aangeslagen dan bij de Dammers want de 2-1 lag snel achter doelman Emiel Samsom. Van Leeuwen: ,,In die fase was het voor hen dik verdiend, maar allengs werden wij toch sterker. Reijer Peters kon een kwartiertje voor het einde zelfs voor de gelijkmaker zorgen. Ik dacht echt dat het spelbeeld ging kantelen en we voor de 2-3 konden gaan. Maar in de extra tijd was het juist die DWO-spits die de 3-2 maakte wat ook de eindstand werd.”

Zwammerdam stond zo dus weer met lege handen en kwam zo één plaatsje lager op plek tien met 21 uit 19 (39-40) waar DWO derde bleef. Met nog zeven wedstrijden te gaan komt komende zaterdag de zeer sterke koploper Soccer Boys op bezoek waar uit met 3-0 van werd verloren. Van Leeuwen: ,,We houden zeker goede moed en wat ik al eerder zei is dat we voetballend met de meeste ploegen gelijk op kunnen gaan. En daarom is de ‘derde helft’ in onze kantine, zeker ook na deze wedstrijd, belangrijk en goed voor de teambuilding.”

DWO-Zwammerdam 3-2 (1-1). 31. Van Leeuwen 0-1, 36. DWO 1-1, 52. DWO 2-1, 77. Peters 2-2 en 90.+2. DWO 3-2.

Opstelling Zwammerdam: Samsom, Peters, Van Dorp, Van Asselt, Van den Berg (74. Schmand), Van der Neut, L. Kremer, T. Kremer, Kramer (70. Jansze), Woudenberg en Van Leeuwen.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters