Vierde klasse A (zaterdag)- Football Factory heeft de knappe overwinning van vorige week tegen Roodenburg geen vervolg kunnen geven. Woubrugge kwam, na een goede openingsfase van de Leidenaren, op een ruime voorsprong en gaf dit niet meer uit handen (2-5).

Football Factory opende sterk en  kreeg na goed druk zetten via Thijs de Jong de eerste mogelijkheid. De middenvelder zag  echter zijn poging tot hoekschop worden verwerkt. Ook hierna bleven de gastheren een veldoverwicht houden .Toch was het Woubrugge dat de leiding nam.  Shijie Hu kwam oog in oog met gelegenheidskeeper Gregory Limon en faalde niet (0-1). Na dit doelpunt namen de bezoekers het heft in handen.  In de tussentijd had Floris Hooghiemstra Gary Person richting vijandelijk doel gestuurd. Onder druk kreeg Person het leer richting doel, maar zag zijn poging naast de paal getikt worden. Woubrugge controleerde de wedstrijd en koos op de juiste momenten voor de aanval. Zo ontstond ook het tweede doelpunt van de bezoekers. Met een mooie opening werd Twan van der Geijn bereikt. De linksachter twijfelde niet en verdubbelde met een diagonaal schot de voorsprong (0-2). Vlak voor rust viel ook het derde doelpunt. Na langdurig balbezit kon de verdediging van de thuisploeg nog tot tweemaal toe redding brengen. Uiteindelijk was daar de creatieve Emiel Buntsma die er 0-3 van maakte.

Kort na de pauze schoten de gastheren al snel raak. Een lange bal van achteruit werd verlengd door Samuel Drewes en snelde Person alleen richting doel. Waar het in de eerste helft misging, was het nu door een geplaatste schuiver wel raak (1-3). De rood-zwarten roken bloed en bleven de bezoekers onder druk zetten. De ingevallen Ivan Chvalovsky vond Drewes, maar die vond Kneulman op zijn pad. Enkele minuten later had Kneulman geen antwoord op het schot van Drewes. De aanvaller kon na een overtreding op Person aanleggen voor een strafschop en faalde niet (2-3). Toen de thuisploeg voor de gelijkmaker wilde gaan, was daar de 2-4 van Woubrugge. Deze goal maakte een einde aan de hoop op een stunt tegen het hoog geklasseerde Woubrugge. In de slotfase werd het door een afstandsschot nog 2-5.

Person vertelt over de wedstrijd: ,,We waren misschien de eerste tien minuten beter. Komen vervolgens op achterstand en dan moet ik eigenlijk de gelijkmaker binnenschieten. Ik mis die kans en aan de andere kant is het wel raak. We gaven de goals eigenlijk ook wat makkelijk weg. Bij die derde goal kan het niet zo zijn dat een linksback vrij kan scoren”. De trefzekere buitenspeler vertelt verder: ,,Na rust begonnen we wel sterk en scoren we ook twee keer. En dan is het doodzonde dat we op dat moment een tegengoal krijgen. Gelukkig wilde Gregory voor ons keepen, maar het was best van een afstandje en een echte keeper had die bal waarschijnlijk wel klem gehad. Want dan blijft het 2-3 en dan had ik het nog wel willen zien. En dat ze dan nog die twee goals maken, dat is meer voor de statistiek van belang”.  Person sloot af met: ,,Uiteindelijk waren zij effectiever en hebben ze terecht gewonnen, maar er zat voor ons misschien wel meer in op basis van de tweede helft”.

Football Factory – Woubrugge  2-5 (0-3) 20. Hu 0-1, 35. Van der Geijn 0-2, 44. Buntsma 0-3, 50. Person 1-3, 62. Drewes 2-3, 74. 2-4 Osthoff, 84. Hoogenboom 2-5.

Opstelling Football Factory: Limon, Rezaie (Luidens), Hoogstriemstra, van den Akker, Dingjan, Drewes, Koopmans, de Jong (Chvalovsky), Person, Vasco Corte Real (Tijssens), Voltan