Vierde klasse A (zaterdag)- Een week na de verloren topper tegen Aarlanderveen pakte FC Oegstgeest de zaken weer energiek op in Noordwijk tegen SJC. Weliswaar kwam de thuisploeg op 1-0 via Sten Goosen, die ook verantwoordelijk was voor de tweede treffer van de thuisploeg, maar voor het overige heerste de brigade van Huig Jan Heeringa. Het werd uiteindelijk 2-8, maar middenvelder Bas Nieuwenburg zag zijn ploeg daarnaast heel veel kansen creëren én missen. Omdat de lijstaanvoerder, vorige week in een gelijk opgaand duel winnend op De Voscuyl (0-1), ook nu won, is het verschil bij het aantreden van de winterstop zeven punten.

Nieuwenburg pakt nog even terug naar de verloren topper. ,,Dat duel kon twee kanten op, maar helaas stonden we met lege handen. Dat kwam uiteraard wel aan bij onze ploeg, maar dat wil niet zeggen dat we de strijd hebben opgegeven. Wij moeten vanaf nu trachten om alle duels te winnen en dan maar hopen dat Aarlanderveen ook weer eens wat gaat morsen. Nu hebben we niets meer in eigen hand, maar we zijn daarmee nog niet kansloos voor de titel. En mocht het onverhoopt niet lukken dan moeten we alles eruit trekken in de nacompetitie. Dit FC Oegstgeest, het is al vaker gezegd, kan hogerop. In duels tegen clubs die hoger spelen, staan we er vrijwel altijd en boeken we ook resultaten. Maar voor nu mag duidelijk zijn dat we zelf onze wedstrijden moeten winnen om nog een kans te maken.”

In Noordwijk speelde de FC met de tegenstander. Uiteindelijk trof Adil Harfaoui drie keer de roos en Bob den Hollander en Mario Gianfiglio prikten ook tweemaal raak. Abel Bormans mocht zich eenmaal de handen laten schudden. ,,We waren oppermachtig. De 1-0 was ook al tegen de verhouding in. We maakten echter snel de 1-1 en 1-2 en vanaf dat moment speelden we een gewonnen wedstrijd. SJC is wel een voetballende ploeg en met een lange spits en lengte achterin zijn ze best lastig te bespelen voor de meeste tegenstanders. Hun spel is gebaseerd om onder de spits te komen, maar zover lieten wij het niet komen.”

Bij de gasten ontbrak Danny Wenink vanwege werkzaamheden en kwam Joep van Tulder te laat omdat hij een gemaakte afspraak op de groepsapp niet mee had gekregen. Nieuwenburg speelde wel en heeft het uitstekend naar zijn zin. ,,Ik speel gelukkig alles en het loopt lekker. Ik ben er een tijd uit geweest vanwege een beenbreuk, maar dat is verleden tijd voor mij. Ik kan weer vrijuit spelen en dat doe ik in een prima elftal. De onderlinge banden zijn erg goed en we hebben al veel prima duels op de mat gelegd. Enkel tegen inzakkende ploegen willen we nog wel eens moeite hebben en daardoor hebben we wat punten gemorst. Doodzonde, maar ik geef ons zeker nog een kans om korter op Aarlanderveen te komen. Dit seizoen moeten we promoveren. Dat geeft een bepaalde druk, maar daar kan dit elftal mee omgaan. Het was vorige week zeker niet zo dat Aarlanderveen beter was.”

Voorlopig heeft FC Oegstgeest nog drie troeven in handen. ,,Klopt. We gaan volledig voor de competitie, maar we mogen volgende week zaterdag ook nog spelen voor de districtsbeker tegen tweedeklasser Berkel. Daar hoeven we niet per se kansloos te zijn en we kijken er naar uit. In de Rabobank LAV Cup zijn we ook naar de volgende ronde en wie weet wat dat nog gaat opleveren. Er liggen voldoende uitdagingen voor ons in het verschiet.”

Basisopstelling FC Oegstgeest: Messemaker, Lichtenbeld, Polet, Solleveld, Van der Spek, Nieuwenburg, Gianfiglio, Den Hollander, Van Bommel, Harfaoui, Bormans.

Foto’s: met dank aan lichtenbeldfoto.nl (Paul Lichtenbeld)