Terugblik seizoen Football Factory (vierde klasse A, zaterdag)

,,Natuurlijk is het uitermate teleurstellend dat we als laatste zijn geëindigd. Debet daaraan was mede een gebrek aan volwassenheid, dat ons een aantal malen de das om deed.” Aan het woord Brian Thong, middenvelder van Football Factory. ,,We voetbalden met name tegen de topploegen uit deze klasse bij vlagen uitstekend en deden allerminst voor hen onder op die momenten. We wisten echter niet te scoren en in plaats van de boel achterin dicht te timmeren gaven we de ruimte aan hen. De individuele klasse werd dan in ons nadeel beslissend. Tegen onze directe concurrenten zoals WVC, Roodenburg of UDO brandde het heilig vuur weer niet bij ons. Geen idee waarom, maar ook dan lieten we de punten liggen. Tegen KSD Marine vielen alle stukjes op zijn plaats met als gevolg een klinkende 6-3 zege. Toen benutten we eens wél de kansen, maar de nonchalance bleef, vandaar die drie tegendoelpunten.”

De sfeer binnen de selectie leed er niet onder. ,,Ik had voor het seizoen aangegeven dat ik het plezier in het voetbal probeerde terug te vinden en ik kan volmondig zeggen dat dit gelukt is. We zijn allemaal echte liefhebbers van het spelletje en ook wat het gebeuren er omheen betreft kan ik spreken van gelijkgestemde geesten. We zijn allemaal ongeveer van gelijke leeftijd, kennen studieperikelen en zien sport als een heerlijke uitlaadklep. Al zijn we (bijna) allemaal studenten, onze gesprekken na afloop gaan echt niet allemaal over E = MC² of zo, maar lekker oeverloos kleppen over voetbal staat eerder centraal. Daarin verschillen we echt niet van andere clubs. Pure gezelligheid en een lekkere pot voetbal, dat is Football Factory denk ik.”

Voor een aantal Factorianen is het voetbalseizoen nog niet afgelopen, integendeel. De student fysiotherapie en coach van de dames 1 nogmaals: ,,Zoals bekend gaat er een delegatie van Football Factory naar China om een studententoernooi te spelen. Toch wel een hoogtepunt van het seizoen lijkt me. We kunnen natuurlijk geen modderfiguur slaan en de spelers zijn dan ook niet willekeurig gekozen. We trainen dan ook gewoon door. Het thuisfront houden we vanzelfsprekend op de hoogte via de social media. Football Factory is geen gewone club zo blijkt maar weer.”

Voor de vaak uitblinkende middenvelder zit het seizoen er dus zeker niet op. Waar hij volgend seizoen speelt is op dit moment nog onduidelijk. Zoals wellicht bekend had hij voor het Engelse Reading kunnen spelen, maar een blessure gooide roet in het eten. Gezien zijn voetbalverleden is het geen wonder dat hij met regelmaat excelleerde en dat heeft ook de interesse gewekt van andere clubs. Of dat tot concrete resultaten leidt is uiterlijk 15 juni bekend.

Statistieken:

Totaal gespeeld: 22-13-34-64 (12e)

Thuis: 11-9-16-25 (11e)

Uit: 11-4-18-39 (10e)

Periode 1: 11-5-10-30 (11e)

Periode 2: 11-8-24-34 (12e)

Grootste zege thuis: 6-3 (KSD/Marine)

Grootste nederlaag thuis: 0-5 (Oegstgeest)

Grootste zege uit: 1-4 (Haagse Hout)

Grootste nederlaag uit: 8-2 (Oegstgeest)

Thuis nul gehouden: 2 x

Thuis niet gescoord: 4 x

Uit nul gehouden: 0 x

Uit niet gescoord: 0 x