Voorbeschouwing-Afgelopen seizoen eindigde in mineur voor LSVV’70. De studentenploeg degradeerde nadat het in de finale van de nacompetitie onderuit ging tegen Alphia. De Leidenaren vatte het verlies sportief op en gaat gewoon weer lekker ballen in de kelder van het amateurvoetbal. De ploeg van Freek Jansen startte traditiegetrouw weer als laatste met de voorbereiding, maar tot nu toe werden er klinkende uitslagen neergezet. Een voorbode om straks weer terug te keren naar de derde klasse?

Doelman Dammes Waasdorp blikt terug en vooruit: ,,Tja, we zijn er lullig uitgevlogen.  Dat is nou eenmaal LSVV, het ene seizoen is het andere niet. Dat heeft alles te maken met onze wisselvalligheid. Een ieder weet inmiddels dat het iedere week weer schrapen is om een man of dertien te hebben. Zelden spelen we met een vast elftal en toch leggen we met de regelmaat van de klok puik voetbal op de mat. Vreugde, lol en satire zijn de sleutelwoorden bij deze club, iets waar we altijd onze moed uit putten. We kijken niet meer terug, nieuwe ronde nieuwe kansen. Ons team begint altijd relatief laat aan de voorbereiding. We doen dat traditiegetrouw in Brabant bij de familie van teamgenoot Guus van Kessel. Uurtje trainen, beetje voetvolley, LSVV quizje voor de nieuwkomers en voor de rest pret maken.”

Vervolgend: ,,Onze eerste wedstrijden in de districtsbeker waren ronduit goed te noemen. Tegen sv Wassenaar haalden we zelfs de dubbele cijfers en ook Sporting Leiden moest er aan geloven. Met name nieuwkomer Jurgen Bouwman kwam in deze wedstrijden bovendrijven. Met maar liefst zeven goals in deze twee ontmoetingen kan hem de status van cultheld na al bijna niet meer ontgaan. In ons systeem zie ik hem een prima duo vormen met Jiddo Doornenbal voorin.”

Waasdorp over het nieuwe seizoen: ,,Waar we zullen eindigen is moeilijk te zeggen. Er is een aantal clubs van de zondag naar de zaterdag overgestapt waar we weinig van weten. Een groot aantal clubs zullen om de titel gaan strijden. Of wij bij die ploegen zullen zitten, zal afhangen of we vaker een vast aantal spelers in de basis hebben staan. De wisselvalligheid moet eruit, we hebben gewoon goede voetballers. Afgelopen woensdag stonden maar liefst twintig man op de training. Dan zou je denken dat onze trainer Freek Jansen aankomend seizoen moet gaan puzzelen. Dat zal echter niet gebeuren, de opkomst is iedere week anders. We zien het wel, laat het allemaal maar van start gaan. Na een aantal wedstrijden kun je vaak al verschillen zien. Wij openen tegen ons kleine broertje Football Factory. We zijn het aan onze stand verplicht deze pot te winnen. Deze onvervalste studentenclash eindigt zeker in ons voordeel. Dus die drie punten hebben we al bijgeschreven. Nu al een mooi begin besluit Waasdorp met een glimlach.”

Mutaties: 

Gekomen: Jip Vissers (Zeerobben), Jurgen Bouwman (VV Oegstgeest), Jaimy van der Meer (lager elftal)

Vertrokken: Sander Mulder (Denemarken)

Programma eerste drie competitiewedstrijden:

22/09: Football Factory (thuis)

29/09: Alphense Boys (uit)

06/10: Floreant (thuis)