Vierde klasse A (zaterdag)- Meerburg begon de competitie met een ruime overwinning op Roodenburg. Deze uitslag en het vertoonde spel gaf in Zoeterwoude de overtuiging dat het dit
seizoen wel is wat zou kunnen gaan worden. Vorige zaterdag werd er niet gespeeld in verband met de feestelijke jubileumviering, dus het vervolg in deze hopelijk succesvolle competitie moest dan ook maar in de tweede wedstrijd in en tegen Zevenhoven verder gaan. Helaas, de mannen van trainer Alex Redel voldeden deze zaterdag niet aan de hooggespannen verwachtingen.

Al na tien minuten keken ze tegen een 1-0 achterstand aan. Dat kwam niet alleen door het slappe begin van de bezoekers en het moeite hebben met de veel bewegende tegenspelers, maar ook aan het feit dat er een buitenspelluchtje aan dit vroege doelpunt kleefde. Dit knakte een beetje het moraal van de ploeg. Verdediger Christiaan Laan vond dat Meerburg daarna vooral tegen zichzelf gingen spelen. ,,We pakten geen enkele tweede bal, zetten geen druk en speelden niet meer als een team. Het was in deze fase gewoon dramatisch en verbijsterend hoe slecht wij speelden. Een complete off-day dus.”

Dat werd nog erger toen op slag van rust keeper Patrick Bom een schot volkomen verkeerd beoordeelde en de ruststand dus 2-0 werd. In de pauze werden harde noten gekraakt. Laan vertelt: ,,We kregen en gaven elkaar behoorlijk op ons donder en beloofden elkaar beterschap. We zouden druk gaan zetten en vooral 1 op 1 gaan spelen.” Dat leverde in die tweede helft wel
wat op. Er werden zelfs twee 100% kansen genoteerd en ook nog een schot op de paal. Het mocht niet baten. Ook ontstonden er daarna nog een aantal reële mogelijkheden, maar geen echte kansen meer. Daarmee is het eerste verlies in deze competitie dus een feit.

Laan: ,,We staan weer met onze voetjes op de grond. Maar we blijven streven naar een periodekampioenschap en/of promotie. Volgende week ontvangen we thuis medekandidaat voor een hoge klassering FC Oegstgeest, dus dat komt best wel goed uit om ons te revancheren voor deze vertoonde wanprestatie. Gemakkelijk zal het zeker niet worden. Zij hebben een goede ploeg, hoewel we vorig seizoen tweemaal wonnen van ze. Bij hen zullen revanchegevoelens de boventoon voeren. We moeten in elk geval dan niet zo acteren als deze keer. Gelukkig zit er deze keer geen feestweek meer tussen de wedstrijden in. Kennelijk hebben we dat slecht verteerd. Uithuilen en opnieuw beginnen.”