Vierde klasse A (zaterdag)- FC Oegstgeest heeft na de zege op Floreant ook Woubrugge verslagen. Na de nipte zege op de Boskopers vorige week was het karwei nu snel gepiept in de eerste uitbeurt van het seizoen. Al na negen minuten was het 0-3 en bestond er geen enkele twijfel dat de fusieclub drie punten zou gaan bijschrijven. De teller liep uiteindelijk verder op en bij 0-8 vonden de gasten het welletjes. Trainer Huig Jan Heeringa had niet verwacht dat deze klus zo eenvoudig zou worden, maar prees zijn ploeg dat het niet verzaakte om de vroeg verkregen voorsprong verder uit te bouwen.

De trainer van de bezoekende partij. ,,Als die eerste kansen er niet in gaan, kan dit een lastige tegenstander zijn. Zij kunnen zich dan ingraven en dan moet je er doorheen zien te komen. Nu hadden we de gaten in de muur snel gevonden en na de eerste drie treffers speelden zij eigenlijk een doelloze partij. Voor mijn ploeg was het zaak om gedreven te blijven spelen en niet in te kakken. Dat is gelukt en daar ben ik zeer content mee. Doelpunten maken levert vertrouwen op en dat kunnen we in deze klasse goed gebruiken.”

Halverwege was het al 0-4 in Woubrugge. Na de pauze volgde een tweede kwartet aan doelpunten voor FC Oegstgeest, dat geen kind had aan de ploeg van Koos Disseldorp. Abel Bormans (2), Bob den Hollander (2), Adil Hrfaoui, Lars van Bommel en Joep van Tulder scoorden. Een speler van de thuisploeg deed ook nog een duit in het zakje.

Nog eens de winnende trainer: ,,Eigenlijk gaf de zege van vorige week meer voldoening. Toen moesten we er vol voor gaan, maar trokken we aan het langste einde. Nu was al snel duidelijk dat we zouden winnen en daardoor waren de laatste twintig minuten best saai. Maar als trainer kan je moeilijk ontevreden zijn als je er acht maakt. De groep heeft gretigheid getoond en dat zie je graag vanaf de bank. Voor het overige zeggen de uitslagen me nog niet alles, hoewel een ploeg als Alphense Boys al wel op zes punten staat. De focus ligt echter volledig op het eigen team. We hebben nog wat afwezigen door blessures, maar ik zie al wel een stijgende lijn en over onze competitiestart hoeven we niet te klagen met zes punten, tien goals voor en slechts eentje tegen.”

Basisopstelling FC Oegstgeest: Messemaker, Apcar, Van der Spek, Nieuwenburg, Lichtenbeld, Harfaoui, Van Bommel, Den Hollander, Bormans, Van Tulder, Wenink.

Foto’s: www.lichtenbeldfoto.nl