HomeVijfde klasseFootball FactoryFC Oegstgeest in slotfase langs stug Football Factory: 3-5

FC Oegstgeest in slotfase langs stug Football Factory: 3-5

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Wie van tevoren een gemakkelijke overwinning voor FC Oegstgeest had verwacht, kwam zaterdagmiddag bedrogen uit. Football Factory, de hekkensluiter van de competitie, ontving het nog ongeslagen FC Oegstgeest. De ploeg uit Oegstgeest was veelal de bovenliggende partij, maar de vele kansen werden nog al eens verkwanseld. Op papier leek de studentenclub een makkelijk te kloppen tegenstander voor de Oegstgeesters. Volgers van de thuisploeg weten echter dat er veel meer voetbal in Football Factory zit dan wat de ranglijst doet lijken. Dit heeft FC Oegstgeest ook ervaren. De uitploeg was dan wel de terechte winnaar, maar makkelijk ging het allerminst. De uitslag van 3-5 laat zien dat de Leidenaren geen team vormen dat de drie punten zomaar cadeau geeft.

FC Oegstgeest-middenvelder Bas Nieuwenburg had aanvankelijk geen rekening gehouden met een lastige wedstrijd: ,,We begonnen de wedstrijd goed en er leek geen vuiltje aan de lucht. Na de eerste goal van Danny Wenink dacht ik ook dat we er zo overheen zouden lopen. Maar dat viel nogal tegen, zeker omdat de 1-1 al snel viel.” Ruim tien minuten na de openingstreffer zorgde aanvoerder Gary Person voor de gelijkmaker. Een verre uittrap van Football Factory keeper Paul van Wijk schoot door, waarna de snelle Person de bal over de uitgekomen Peter Messemaker lobde. Voor de rust werd er verder niet meer gescoord, ondanks het feit dat FC Oegstgeest hier genoeg mogelijkheden voor had. Football Factory kon met de gelijke stand tevreden pauzeren.

Vasco Corte Real, middenvelder van Football Factory, was over de eerste helft trots: ,,Als nummer laatst verwacht je tegen een van de koplopers een hele moeilijke wedstrijd, maar we deden het goed, we speelden echt als een team. In de eerste helft deden we het gewoon prima, maar in de tweede helft begonnen we veel fouten te maken. Dan merk je dat ons niveau snel daalt en een ploeg als Oegstgeest maakt daar gebruik van.”

De elf van trainer Huig Jan Heeringa speelden de hele wedstrijd veelal op de helft van de tegenstander. Het was wachten op het moment dat de bezoekers de voorsprong zouden pakken. Hoe anders liep het. Tot ieders verbazing scoorde Football Factory-aanvaller Samuel Drewes na miscommunicatie in de verdediging van FC Oegstgeest: 2-1. Na dit doelpunt van Drewes leken de gasten wakker geschud, terwijl de ‘Overlords’ zich evenmin onbetuigd lieten. Doelpunten vielen er dan ook volop. Eerste scoorde Bob den Hollander de gelijkmaker: 2-2, waarop kort daarna Adil Harfaoui via een penalty zijn ploeg op een 2-3 voorsprong zette. Door een late treffer van Floris Hooghiemstra kwam de thuisploeg nog even op gelijke hoogte. Abel Bormans en Lars van Bommel stelden echter  in de minuten erna de zege veilig voor FC Oegstgeest. De van UVS overgekomen Nieuwenburg: ,,Er vlogen ballen in van hun, waarvan je je afvraagt hoe dat kan. We hebben het onszelf echt onnodig lastig gemaakt. Net als in voorgaande wedstrijden speelden we gewoon prima, maar zit het scoren er gewoon nog niet echt in. Het had makkelijk 3-8 kunnen worden vandaag.”

Corte Real was realistisch na het eindsignaal: ,,We kwamen nog mooi op een 2-1 voorsprong, maar we maakten erna veel fouten die hier eigenlijk niet thuishoren. Het werd al snel 2-2 en Oegstgeest speelde ook gewoon erg goed. Onze manier van voetballen werd minder, waardoor het steeds lastiger werd. We leken meer met ons hoofd te spelen dan met onze voeten. Uiteindelijk winnen ze dan met twee doelpunten verschil. Maar net als bij de vorige wedstrijden hebben we wel laten zien dat we niet op de laatste plaats thuishoren. Het is erg zonde dat we onszelf in de problemen brengen.”

Football Factory gaat komend weekend op bezoek bij SJC, waar zij op jacht gaan naar de eerste overwinning van het seizoen. De voetbalkwaliteiten zijn duidelijk aanwezig, maar dit moet nog worden omgezet in punten. FC Oegstgeest ontvangt de studenten van LSVV’70 op sportpark de Voscuyl. Om in het spoor van koploper Aarlanderveen te blijven dient de winstreeks voortgezet te worden. Dat geldt evenwel ook voor de Leidse ploeg.

Football Factory – FC Oegstgeest 3-5 (1-1). 25. Wenink 0-1, 36. Person 1-1, 68. Drewes 2-1, 71. Den Hollander 2-2, 78. Harfaoui (penalty) 2-3, 81. Hooghiemstra 3-3, 85. Bormans 3-4, 88. Van Bommel 3-5. Scheidsrechter: Heemskerk. Toeschouwers: 50.

Opstelling Football Factory: Van Wijk, Luidens, Van der Akker, Koopman, Van der Horst, De Jong, Rezi (Corte Real), Darnoud, Person, Hooghiemstra, Drewes.

Opstelling FC Oegstgeest: Messemaker, Schaddé van Dooren, Gras, Lichtenbeld, Van der Spek, Nieuwenburg, Bormans, Den Hollander, Van Tulder (Harfaoui), Wenink, Van Bommel.

Foto’s: met dank aan lichtenbeldfoto.nl