Vierde klasse A (zaterdag)-Vorige week speelde FC Oegstgeest teleurstellend gelijk tegen Hazerswoudse Boys en ging koploper Aarlanderveen met de periodetitel aan de haal. Dit weekend moest de equipe van trainer Huig-Jan Heeringa het opnemen tegen het laag geklasseerde Zevenhoven. Ook ditmaal werden er punten gemorst. Het werd 1-1.

Lars van Bommel over het teleurstellende gelijkspel: ,,We begonnen de wedstrijd vol goede moed zoals altijd. We wisten vooraf dat de ploegen die laag staan op de ranglijst zich ingraven tegen ons. Deze wedstrijd was dit ook het geval. Wij moesten het spel maken en probeerden dit ook. We kregen een aantal goede kansen die we helaas niet afmaakten. Daardoor gingen we tegen onszelf voetballen en probeerden zij er een aantal keer uit te komen met hun snelle spitsen. De eerste helft was nietszeggend, wel waren wij de iets betere partij. Met een 0-0 stand gingen we de rust in. Dat was op zich al teleurstellend.”

Van Bommel over het tweede bedrijf: ,,Het wedstrijdbeeld in de tweede helft was eigenlijk hetzelfde. Van een bovenliggende partij was geen sprake en eigenlijk waren er geen grote kansen te noteren. Toch kwamen we op achterstand uit een goed uitgespeelde counter van hun. Als team wisten we dat er iets moest gebeuren en dat verlies uit den boze was. Op welke manier maakte ons niet uit. We toonden na de achterstand meer veerkracht, wat gelukkig nog resulteerde in de gelijkmaker. Ikzelf kreeg de bal aangespeeld aan de zijkant en wist Daniël van Vliet te vinden. Gelukkig voor ons werkte hij goed binnen. Meer dan een punt zat er voor ons niet in en we balen als team dan ook van dit puntverlies. Toch moeten we vertrouwen houden. Aarlanderveen loopt weliswaar nu uit, maar ook zij zullen wel punten gaan laten liggen. Ons vizier moet weer op scherp en dat willen we volgende week dan ook laten zien tegen Koudekerk. De vierde klasse is en blijft een lastige competitie, dat zie je maar weer. Wat wel positief is, is dat we nog steeds ongeslagen zijn en daar moeten we moed uit putten.”

Aarlanderveen dat wel met 0-2 wist te winnen tegen Koudekerk staat nu vaster bovenaan en staat vier punten los van de nummer twee FC Oegstgeest. De competitie is nog lang, maar er is werk aan de winkel voor de mannen van Heeringa om stabiliteit terug te krijgen.

Foto’s: met dank aan Paul Lichtenbeld (lichtenbeldfoto.nl)