Vierde klasse A (zaterdag) – Twaalf wedstrijden gespeeld: 1x gewonnen, 2x gelijk , 9x verloren en een laatste plaats. Dat is de balans die Football Factory bij de winterstop kan opmaken na weer een verloren wedstrijd. Op het Universitaire Sportcomplex was Floreant uit Boskoop veel te sterk voor de voetballende studenten (0-6). Football Factory blijft dus tegen wil en dank eigenaar van de rode lantaarn. In het vorige seizoen eindigde  Football Factory ook al als laatste in de 4e klasse en daar is trainer Gregory Limon wel klaar mee. Hij is duidelijk in zijn sportieve ambitie voor 2019: ,,Aan het eind van dit seizoen is er een nieuwe eigenaar van het vermaledijde waarschuwingslicht.”

Floreant was zaterdag in Leiden veruit de betere ploeg en liep in de 1e helft vrij eenvoudig uit naar een 0-4 voorsprong. De gastheren konden daar vrij weinig tegenover stellen en met deze stand werd ook de rust bereikt. Toen Football Factory-verdediger Errin Tijssen vlak na rust aan de noodrem moest trekken, moesten de Leidenaren  ook nog eens met 10 man verder. Uit de toegekende vrije trap kwam de 0-5 op het scorebord. Toen ook Hendrik Koopmans het veld moest verlaten, was het duidelijk dat de rood-zwarten deze middag vooral de schade moesten zien te beperken en uiteindelijk stokte de Boskoopse productie bij een 0-6 stand.

Limon na afloop:,, Er was vandaag sprake van een totale off-day van onze kant. Vorige week tegen Woubrugge lieten we bij vlagen nog leuk voetbal zien, maar tegen Floreant leek niets te lukken. Ook de credits voor onze tegenstander hoor, ze behoren tot de betere teams in onze klasse. Ze waren zuinig aan de bal en bijna iedere kans was raak. We spelen tijdens de winterstop nog tegen Kagia en Lisse O-23 voor de Rabobank LAV Cup, daarna gaan we ons weer volledig op de competitie richten. Het doel blijft om dit seizoen geen laatste te worden en die rode lantaarn aan het eind van de rit te overhandigen aan een andere club. We staan in feite maar een paar punten achter op concurrenten Roodenburg, Meerburg en Zevenhoven. Het maakt mij niet aan wie ik die lamp kan overhandigen, maar ik wil er na anderhalf seizoen wel vanaf”, besluit Limon met een knipoog.

Football Factory – Floreant 0-6 (0-4).

Opstelling Football Factory: Van Wijk, Luidens, Dingjan, Tijssen, Vasco Cortes Real,  Koopmans, Alirezi, Demirdas, Drewes,Voltan, Person