Vierde klasse A (zaterdag)- In bekerverband heeft Football Factory de wind in de zeilen. In de districtsbeker heeft de studentenploeg de tweede ronde bereikt en ook in de Rabobank LAV Cup werd er eenmaal gewonnen. In de competitie wil het echter nog niet vlotten. Slechts één punt werd er tot dusverre binnen gesprokkeld, dus moest zaterdag het tij gekeerd worden tegen Kickers’69 uit Leimuiden. De Leidenaren kregen echter een pak slaag. Het werd maar liefst 5-0 voor de gastheren, die daarmee de eerste zege ooit boekten op de zaterdag als gewezen zondagclub.

Aanvaller Samuel Drewes over het verloop van de wedstrijd: ,,Dit was werkelijk onze slechtste wedstrijd van dit seizoen. Vanaf het eerste fluitsignaal ging het al mis. We waren niet geconcentreerd, begonnen slap en speelden onze opponent hiermee in de kaart. We werden overlopen en hadden simpelweg niets in te brengen. In voorgaande wedstrijden werd er weliswaar niet gewonnen, maar toonden we wel verkracht en strijdlust. We misten deze wedstrijd wel een aantal vaste krachten, maar gezien de brede selectie hadden we dit moeten en kunnen opvangen. We gingen de rust in met een eigenlijk al onoverbrugbare 3-0 achterstand.”

Drewes vervolgt: ,,We probeerden de tweede helft terug te komen in de wedstrijd. Maar het liep eigenlijk totaal niet van onze kant. De ballen kwamen niet aan waardoor we in aanvallend opzicht geen potten konden breken. Onze tegenstander daarentegen speelde geconcentreerd en werd meerdere malen gevaarlijk. Na de 4-0 was de wedstrijd definitief gespeeld en konden we eigenlijk alleen maar tegenhouden. De 5-0 einduitslag is een goede weerspiegeling van de wedstrijd. Er viel voor ons deze middag niets te halen, een totale off-day, zo kunnen we het wel noemen. We willen deze competitie in het linkerrijtje eindigen. Dan zullen we echt onze schouders eronder moeten zetten. Als team zijn we ervan overtuigd dat er meer inzit. Als we eenmaal onze eerste overwinning weten te boeken, komen we waarschijnlijk in een positieve flow. Dan komen de punten zeker wel. Eerst moeten we deze zeperd verwerken en ons dan richten op de wedstrijd van volgende week tegen Alphense Boys. Op papier een lastige uitwedstrijd, maar als team gaan we voor de driepunter.”

Door dit verlies bezetten de Factorianen nu de voorlaatste plaats op de ranglijst. Genoeg werk aan de winkel dus voor de studenten, om de nare smaak van afgelopen seizoen weg te spoelen. Toen eindigde de ploeg namelijk als laatste in de kelderklasse van het amateurvoetbal.

Doelpunten Kickers’69: Broers (3), Van Dijk, Straathof.